Zaterdag 15-12-2007

Aanstaande zaterdag 15 december staat Joosten in het Weekend volledig in het teken van de Grolsch Grote Prijs van Nederland.

Zaterdag 8 december vond in Amsterdam de finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland plaats. In vier categorieën, te weten Singer/Songwriter, Pop/Rock, Hiphop/RnB en Dance/Producers streden in totaal 24 finalisten voor de eerste prijs. Aangezien het programma Joosten in het Weekend muzikaal met name wordt gevuld met pop/rock-muziek en singer/songwriter besteden we uitsluitend aandacht aan deze twee categorieën.

Het eerste uur van het programma staat in het teken van de categorie Singer/Songwriter. Rond 18:15 uur nemen we contact op met Leine. Zij heeft afgelopen zaterdag de Grote Prijs gewonnen in de categorie Singer/Songwriter. Leine weet met haar stem en gitaarspel een warme jazzy sound te creeëren. In haar teksten verhaalt ze over haar verbazing over deze wereld. In 1997 won ze samen met singer/songwriter Lotte van Dijck onder de naam Kirke de Grote Prijs van Nederland 1997. Vanaf begin 2005 treedt ze solo op onder de naam Leine. In 2007 gaat het erg hard met haar, want naast het winnen van de Grote Prijs, werd ze ook geselecteerd voor Dommelsch Locals Only Tour '07/'08 en de Popronde '07. Mocht je nu al meer informatie over Leine willen, dan kun je kijken op de website: www.myspace.com/leinemusic.

Rond 19:45 uur nemen we contact op met Jodymoon. Jodymoon is een songwriting duo, bestaande uit Digna Janssen en Johan Smeets. Een rode draad in de muziek van Jodymoon is een zekere melancholie, een gevoel van verlangen. Een ander belangrijk kenmerk van de Jodymoon sound is een ‘laid back’ groove die in bijna alle nummers te horen is. In juni 2006 brengt Jodymoon het eerste album ‘Look at me, look at me, don’t look at me’ uit en wordt zeer goed ontvangen door pers en publiek. Momenteel is Jodymoon druk bezig met het opnemen van hun tweede album wat begin januari 2008 uit gaat komen. Jodymoon won afgelopen zaterdag de publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Nederland. Voor meer informatie over Jodymoon kun je nu alvast kijken op de website: www.jodymoon.com.

Het tweede uur van het programma staat in het teken van de categorie Pop/Rock. Rond 19:15 uur nemen we contact op met de band The Girls. The Girls maakt goede, catchy composities en sound, maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden bestaat de band volledig uit jongens. In de korte tijd van het bestaan wist de band al goed te scoren. Zo werd de band uitgeroepen tot TMF kweekvijvertalent september, benoemd tot Serious Talent door 3FM Radio, werd de single 'Best Shot' single van de week bij 3VOOR12 en Superclip bij TMF en hebben ze inmiddels een goede live-reputatie die ze hebben bewezen in tal van voorprogramma's (Razorlight, GEM, Therapy, Rooney, OK Go, etc.) en eigen shows. Mocht je nu al meer informatie over the Girls willen, dan kun je kijken op de website: www.the-girls.nl.

Als laatste gaan we rond 19:45 uur nog contact zoeken met de band Kings of the Day. Deze band speelt op een energieke en frisse wijze indie-pop/rock. De band probeert het gevoel van bands als Bloc Party, the Killers en Taking Back Sunday terug te voeren in de eigen muziek. Eind 2006 heeft de band een eerste EP uitgebracht. Het afgelopen jaar speelde band door het hele land en deed ook een aantal optredens in Duitsland. Kijk voor meer informatie over deze band op de website: www.myspace.com/kingsoftheday.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .