Zaterdag 05-01-2008

Aanstaande zaterdag 5 januari hebben we weer interviews met twee verschillende bands.

Rond 18:30 uur nemen we contact op Geoff. Hij is zanger en gitarist bij de Amsterdamse reggae/punkrock band Jaya The Cat met eveneens invloeden uit de ska en jaren ´60 en ´70. Deze band is opgericht in Boston, maar opereert tegenwoordig vanuit Amsterdam. In 2001 bracht Jaya The Cat het eerste album uit met de titel ´Basement Style´. De band opereerde op dat moment nog vanuit Boston en begon na het uitkomen van het album direct met een tour door de Verenigde Staten en Europa. In Nederland speelde ze onder meer op Lowlands en in België op het befaamde Pukkelpop. In de zomer van 2003 releasde de band het album ‘First Beer of a New Day’. Ondanks dat ook dit album goed werd ontvangen, zorgde meningsverschillen en andere perikelen voor het uiteenvallen van de band. In 2004 besloten de twee overgebleven bandleden, Lagadec en Germain, op zoek te gaan naar nieuwe bandleden. In die periode ging de band op tour met de Nederlandse muzikanten Jan Jaap Onverwagt (Green Lizard) en Alejandro Londoño. In deze periode zou de groep ook drie maanden lang verblijven in een appartement in Amsterdam om de muzikale puntjes weer op de figuurlijke ´i´ te plaatsen. Inmiddels is de band drie jaar verder en gebruikt Jaya The Cat Amsterdam nog steeds als uitvalbasis. Op 16 november 2007 is het derde album met de titel ´More Late Night Transmissions with Jaya The Cat’ uitgebracht. Inmiddels is de band verder gegroeid, geeft tal van optredens in Nederland en daar buiten en lijkt het weer voor de wind te gaan met Jaya The Cat. Met Geoff praten we over het nieuwe album, het verleden, Amsterdam en nog veel meer. Voor meer informatie over Jaya The Cat en muziek van het nieuwe album, kun je kijken op de website: www.myspace.com/jayathecat.

Rond 19:30 uur gaan we contact zoeken met de band Kings of the Day. Deze band speelt op een energieke en frisse wijze indie-pop/rock. De band probeert het gevoel van bands als Bloc Party, the Killers en Taking Back Sunday terug te voeren in de eigen muziek. Eind 2006 heeft de band een eerste EP uitgebracht. Het afgelopen jaar speelde band door het hele land en deed ook een aantal optredens in Duitsland. Kijk voor meer informatie over deze band op de website: www.myspace.com/kingsoftheday.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .