Zaterdag 12-01-2008

Of het opstartproblemen zijn aan het begin van het nieuwe jaar weet ik niet, maar we doen het zaterdag 12 januari nog een beetje rustig aan. Tenminste dat dacht ik, maar vandaag (vrijdag) zijn er nog twee telefonische interviews bevestigd, dus zaterdag hebben we drie interviews voor je!

Rond 18:20 uur nemen we contact op met de band Hospital Bombers. Hospital Bombers is een band afkosmtig uit Den Haag. De band speelt een beetje donkere/duistere rock met folk invloeden. De folk in de muziek wordt met name veroorzaakt door de viool van voormalig Seedling-violiste Susanne Linssen en de folkrandjes in de stem van zanger Jan Schenk. De band heeft eind december een eerste album uitgebracht onder de titel 'Footnotes' bij het label Excelsior Recordings. Daarnaast staat de band zaterdag voor de eerste keer op het Noorderslag-festival in Groningen en vertrekken ze binnenkort naar de Verenigde Staten voor een tournee door Texas. Hierover praten we met de band. Voor meer informatie over Hospital Bombers kun je kijken op de website: www.myspace.com/hospitalbombersatmyspace.

Rond 18:40 uur nemen we contact op met JJ. Hij is zanger van de Zwolse deathmetal/hardcore band Docile. De band is de herfst van 2005 opgericht. De band toont zowel op het podium als op cd haar kracht door het spelen van intense melodieŽn, het creŽren van een enorme chaos en het spelen van een stevige sound. In mei 2007 heeft de band een EP uitgebracht onder de naam Babylon Ablaze - EP. De EP telt 7 tracks. In december van het afgelopen jaar tourde de band door de OekraÔne. Inmiddels is de band teruggekeerd in Nederland. Zaterdag praten we over de tour door de OekraÔne, de EP en nog veel meer. Voor meer informatie over Docile kun je kijken op de website: www.docileband.com.

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de Britse band the 925's. Deze band was op 25 augustus 2007 al te gast in de studio van HTR-radio en was toen druk bezig met het opnemen van het debuutalbum. The 925's komen uit het Britse Peterborough, maar zijn inmiddels deels verhuisd naar Nederland. De band is vorig jaar ontstaan, maar heeft inmiddels in eigen land (Groot-BrittaniŽ) al de nodige 'potten weten te breken'. Zo speelde ze in het voorprogramma van de band The Automatic en de uit New York afkomstige We Are Scientists. De band opereert op dit moment vanuit rockcity Eindhoven. Het debuutalbum van de band is dus in Nederland opgenomen met de Belgische topproducer Werner Penseart, die onder andere werkte met U2, K's Choice en Manic Street Preachers. De debuut single van de band komt morgen officieel uit en is getiteld 'Wake up'. Als alles goed gaat praten we met de band over de single, opnamen van het album en de verdere plannen. Voor meer informatie over the 925's kun je kijken op de website: www.the925s.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .