Zaterdag 02-02-2008

Na een weekje rust zijn we zaterdag 2 februari weer terug met een splinternieuwe aflevering van Joosten in het Weekend. Ondanks dat het grootste deel van Brabant met vreemde kostuums over straat en in café 's rondloopt te hossen (het is namelijk carnaval), vergeet wij dit helemaal in Joosten in het Weekend. Wij schuiven dit feest gewoon helemaal aan de kant en brengen je wederom gewoon de best muziek van dit moment, informatie en interviews.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Jolien. Zij is zangeres en gitariste bij de Amsterdamse postpunk band Futuristic. De muziek van Futuristic is volgens eigen zeggen melodieus, energiek en rauw. De teksten zijn een mix van fantasie en werkelijkheid. De band probeert muzikaal de grenzen van de alternatieve muziek op te zoeken. De band is in 2004 opgericht en bestaat uit Jolene Grunberg op gitaar en zang, Woody Bekers op bas en Art Pinto op drums. De band bracht in 2007 een EP uit en werd onlangs door LiveXS uitgeroepen tot band van de maand. Dit jaar gaat de band werken aan meer nieuw materiaal. Met Jolene praten we over de band, de EP en nog veel meer zaken. Voor meer informatie over Futuristic kun je kijken op de website: www.myspace.com/furisticmusic.

Rond 19:30 uur bellen we met Mischa. Hij is zanger en gitarist van de Amsterdamse rootsrockband T-99. Onlangs bracht deze band het album 'Vagabonds' uit. Op dit album speelt de band wederom volgens eigen zeggen een mix van rootsy, rockin' en bluesy elementen, gepeperd met Oost Europese en Noord Afrikaanse invloeden. T-99 bestaat uit drie muzikanten, te weten Mischa den Haring op zang, gitaar en mandoline, Martin de Ruiter op zang, drum, percussie en trash-kit en Donné la Fontaine op de staande bas, (banjo-)ukulele en rimte gitaar. Deze bijzondere combinatie van instrumenten zorgt voor de geheel eigen T-99-sound. Met deze sound zijn ze zowel in binnen- als buitenland befaamd in de roots-scene. Dat begon al met hun debuutalbum 'Coo-Coo' in 2001 en met de release van het vierde album 'Vagabonds' lijkt het alleen nog maar sneller te gaan met de band. T-99 speelde reeds op podia in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Verenigde Staten en Zwitserland en speelde op festivals als: Noorderslag, North Sea Jazz Festival, Waterpop, Popkomm, Oerol, De Parade, Noorderzon, Eurosonic, Rhythm & Bluesfestival in Peer, Moulin Blues, Blues Passions in Cognac en Cahors Bluesfestival. Met Mischa praten we over het succes van de band, het nieuwe album 'Vagabonds' en nog veel meer. Voor meer informatie over T-99 kun je kijken op de website: www.t-99.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .