Zaterdag 16-02-2008

Aanstaande zaterdag 16 februari is er weer een band te gast in de studio voor het spelen van een live-set en daarnaast hebben we een telefonisch interview.

De band The Astronuts is te gast in de studio van HTR-radio. The Astrontus is een funky pop/rockband afkomstig uit Alkmaar en omgeving. De band ontstond in 2006 op het conservatorium van Alkmaar waar gitarist Roy Beuekrs en zanger Gabor Postma samen met een drummer en bassist een band oprichtte onder de naam Hale. Vrij snel werd de band Hale echter al weer opgeheven. Begin 2007 waren de plannen van Gabor en Roy om een band op te richten echter nog niet van de baan en besloten ze opnieuw een band te starten. Dit keer werd gekozen voor de naam The Astronuts. Drummer Sander van Truijen en bassist Pieter Bakker werden bij de band gevoegd en zo was het plaatje nagenoeg compleet. Later werd toetsenist Pim Kamp bij de band gevoegd en was het geluid van de band zoals ze het wilde hebben: funky pop/rockmuziek met pakkend teksten en licks. In het voorjaar van 2007 verschijnt de eerste demo cd van The Astronuts met daarop de nummers Wrong, Lost en Mr. Attitude. De band gaat zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur een aantal nummers live spelen en daarnaast gaan we uitgebreidt met ze praten. Voor meer informatie over The Astronuts kun je kijken op de website: www.theastronutsmusic.com.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met GRAM. GRAM is een anagram van 'Marg'. Marg is dan weer Marg van Eenbergen. Marg was de zangeres/gitariste/songschrijfster van de Amsterdamse band Seedling. Deze succesvolle band is zo'n twee jaar geleden opgeheven en sinds die tijd werkte Marg aan haar GRAM-debuutalbum. De opnamen van het album vonden grotendeels plaats in de home-studio van Marg waar ze 13 nieuwe nummers schreef, arrangeerde, speelde en opnam. Ze kreeg daarbij de hulp van tal van gastmuzikanten, waaronder van Maarten Kooijman van Johan en Stoffel Verlackt van El Tattoo del Tigre en Sukilove. Het album is onlangs uitgebracht en telt 13 nieuwe nummers van extreem vrolijke nummers tot de meest zwartgallige nummers en dat alles draait om de liefde. Hoe toepasselijk is het dan ook dat het album 'Four Letter Word' is getiteld. Dit album wordt door de Nederlandse muziekpers zeer goed ontvangen en is inmiddels ook veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. GRAM wordt live uitgebreid tot een trio met Niels Tusenius op bas en Koen Olsman op drums. Daarbij speelt Marg zelf gitaar en ondertussen bedient ze haar laptop om live haar eigen gitaargeluid en zang te sampelen. Kortom: genoeg redenen om Marg eens in de uitzending te halen en te praten over het album, de live-muziek en nog veel meer. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over GRAM, dan kun je kijken op de website: www.gramgramgram.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .