Zaterdag 01-03-2008

Na een (niet geplande) rustige aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend, hebben we aanstaande zaterdag 1 maart weer een vol programma voor je. Naast de gebruikelijke onderwerpen hebben we namelijk ook weer een band te gast in de studio en een telefonisch interview.

Dit keer hebben we namelijk de band Starring Lisa te gast in de studio.Starring Lisa is een indiepop/-rock band afkomstig uit Amsterdam. De band startte in 2007 en bestaat uit Dave op drums, Dennis op gitaar, Bart op bas en Joris op gitaar en zang. De band nam in oktober 2007 een eerste demo op onder de titel 'Another Ordinary Saturday'. Op deze demo staan vier nummers van de band. De band heeft gepland om later dit jaar een volledig album op te gaan nemen. De demo wordt in ieder geval behoorlijk goed ontvangen en met deze goede demo trekt de band het land door. Zaterdag 1 maart bevinden Dennis en Joris zich in de studio van HTR-radio om akoestisch een aantal nummers te gaan spelen. Daarnaast gaan we natuurlijk praten over de demo. Voor meer informatie over Starring Lisa kun je kijken op de website: www.myspace.com/starringlisa.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Willem. Hij is gitarist en zanger bij de Nijmeegse punkrock band Antillectual. Deze band speelt een aggresieve versie van de punkrock met politiek en persoonlijk getinte teksten. De band ontstond in 2000. Al direct startte de band met het opnemen van demo's. In 2006 lanceerde de band het eerste album met de titel 'Silencing Civilizationí. Dit album leverde veel goede kritieken op en zorgde ook voor veel belangstelling vanuit het buitenland, onder andere vanuit de Verenigde Staten. Op 3 maart brengt de band het tweede album uit met de titel 'Testimony'. Dit album bevat 10 nieuwe tracks van de band. In Europa wordt deze opvolger van de vorige cd, 'Silencing Civilization', door zes verschillende labels uitgebracht. 'Testimony' zal later dit jaar ook in Amerika en Japan uitkomen. Nadat ze in januari en februari al Engeland, Duitsland en BelgiŽ bezochten voor een serie optredens, gaat Antilectual in maart op tour door Frankrijk, Spanje en Portugal. In april worden dan Denemarken en Zweden aangedaan. Als het goed is, kunnen we je (vooruitlopend op de officiŽle release) alvast tracks laten horen van het nieuwe album. Daarnaast praten we met Willem over het nieuwe album, de aankomende tour en het succes in het buitenland. Voor meer informatie over Antillectual kun je kijken op de website: www.antillectual.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .