Zaterdag 29-03-2008

Op zaterdag 29 maart is er weer een band te gast in de studio voor een live-set en een interview. Daarnaast hebben we ook een telefonisch interview gepland staan.

De band Girl Friday is te gast in de studio. Girl Firday is een poprock band afkomstig uit de regio Eindhoven. De band is gestart als coverband, maar heeft inmiddels een eigen repertoire opgebouwd. Het eigen repertoire van de band bestaat uit gevarieerde mix van diverse stijlen. De band heeft de naam ontleend aan het verhaal van Robinson Crusoe. Robinson zou het in het verhaal niet hebben gered zonder zijn steun en toeverlaat Vrijdag. De mannen van de band claimen dat zij ook niet zonder frontvrouw Monique kunnen, hun vrouwelijke Vrijdag: Girl Friday dus! De oorspronkelijke kern van de band bestaat sinds 1995 uit Monique Fuchs op zang, Ernst Vrolijks op gitaar en Berry Heerdink op bas. Na een pauze van 2001 tot en met 2005 werd besloten de band weer nieuw leven in te blazen. Van 2005 tot begin 2007 werd er gespeeld in diverse samenstellingen, maar sinds 2007 is Wim van Hal op drums en Frank Thijssen op gitaar en zang tot de band toegetreden. Zaterdag 29 maart speelt Girl Firday een aantal nummers live en de studio en praten we met de band. Voor meer informatie over Girl Friday kun je nu alvast kijken op de website: www.girlfriday-theband.nl.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Marty. Hij is gitarist van de Utrechtse rockband Zenith of Abolition. Deze band is gestart in september 2006. De band uit in hun nummers het verlangen naar een wereld waarin onrecht, armoede, ongelijkheid en disfunctionerende relaties op een dag verleden tijd zijn. De naam van de band is afgeleid van de Abolitionists. Zij vochten tegen de slavernij in 1700 en 1800. Zenith of Abolition nam in januari 2007 een eerste demo op met de titel 'Unfinished tales of the abolition'. In december 2007 werd het eerste album opgenomen met de titel 'The Villain, The Victim, The Tragedy'. Het album bevat 12 gevarieerde nummers van de band. Door deze gevarieerde sound van de band vinden de bandleden het zelf erg lastig om een specifiek genre aan de muziek te geven, maar gedacht moet worden alternatieve rock met diverse invloeden. Zaterdag praten we met Marty over het debuutalbum van Zenith of Abolition en hebben we ook muziek van het album. Voor meer informatie over Zenith of Abolition kun je kijken op de website: www.myspace.com/zenithofabolition.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .