Zaterdag 12-04-2008

Zaterdag 12 april is Joosten in het Weekend gewoon weer twee uur te beluisteren met dit keer weer een band te gast in de studio en een telefonisch interview.

Gedurende de gehele uitzending is de band neWax te gast in de studio voor een live-optreden en een interview. neWax is een Brabants/Utrechtse new-wave band. Wellicht is het beter te omschrijven als een mix van new-wave, punk, ska en rock. De band bestaat sinds een aantal jaren, maar zijn muzikaal in de eighties blijven hangen. Toch klinkt het niet afgezaagd of saai, maar is er best wel wat nieuws te ontdekken in de vrolijke en dansbare muziek die de band weet te produceren. In de zomer van 2007 nam de band de EP "27" op. In februari 2008 werd neWax verkozen tot één van de drie B-stage acts van 2008. De band gaat samen met de Stichting Bram (voorheen Brabantpop) werken aan een persoonlijk managementtraject en daarnaast op tal van plaatsen optreden in Brabant. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over neWax, dan kun je kijken op de website: www.newax.nl

Rond 18:15 uur nemen we contact op met Tim. Tim is toetsenist bij de pop/rockbandd Backyard. Backyard was al twee keer te gast in de studio van HTR-radio voor een live-optreden en een interview en is dan ook zeker geen onbekende voor ons. Ze hebben wel leuk nieuws te melden, want ze wonnen zaterdag 5 april de Bandstrijd in de Tavenu in Waalwijk. Vandaar dat we een kort interview hebben met Tim. Voor meer informatie over Backyard kun je op de website: www.myspace.com/thisisbackyard.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Erwin Werring. Erwin is één van de twee broers die samen de band Werring vormen. Het verhaal rondom deze van oorsprong Haagse band lijkt op een soort sprookje. Deze band bereikte namelijk iets wat niemand voor mogelijk heeft gehouden. In april 2004 tekende Werring een platencontract in de Verenigde Staten waarmee de band het recht heeft om 5 albums uit te brengen in de Verenigde Staten. De broers Erwin en Roeland togen naar Hollywood om daar een half jaar te werken aan het eerste album. Het debuutalbum bevat alle stijlen van heavy rock, disco, electro, jazz en alles is perfect tot één geheel gemixed en geproduceerd door de legendarische Mike Shipley. Als mixer, engineer of producer heeft Mike meegewerkt aan meer dan 700 miljoen verkochte albums. Voorbeelden zijn Shania Twain, Def Leppard, Faith Hill, The Sex Pistols, AC/DC, Aerosmith, Inia.Arie, Green Day, The Cars, The Cors, Van Halen en vele anderen. Het succes van Werring begon echter gewoon in Den Haag waar de beide broers geschoold zijn in zowel klassieke muziek als jazz en rockmuziek. In 1999 bouwden zanger en saxofonist Erwin en gitarist Roeland een studio voor het schrijven en produceren van popmuziek, gefinancierd met sessie werk door de jaren heen bij verschillende acts, waaronder Sister Sledge. Nu wonen de broers deels in Parijs en Londen en hebben ze dus een album op de plank liggen dat dit voorjaar nog in de Verenigde Staten moet gaan uitkomen. De band gaat zich echter eerst richten op Nederland met optredens een eerste catchy single met de titel So Strange. We hebben dus volop onderwerpen om over te praten. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Werring, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.werring.net.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .