Zaterdag 19-04-2008

Zaterdag 19 april is er tijdens het programma Joosten in het Weekend weer een band te gast in de studio en hebben we een uitgebreid telefonisch interview en een kort telefonisch interview.

Gedurende de gehele uitzending is de band Sweet Assembler te gast in de studio voor een live-optreden en een interview. Sweet Assembler is een uit Eindhoven afkomstige alternatieve/experimentele rockband. In 2004 bracht de band een eerste EP uit met de titel 0.1. DE EP werd door critici omschreven als een EP met verstilde songs die hypnotiserend werken en je fantasie op hol doen slaan. Daarnaast zorgde ingehouden zang, wonderlijke snarenpracht en opgekropte woede voor de woorden indrukwekkend, sensationeel en bloedmooi a-commercieel. In 2006 bracht Sweet Assembler een eerste album uit met de titel 'Digitally Passed On'. Vergelijkingen met bands als Radiohead, Motorpsycho, Pink Floyd, Pinback en Steely Dan worden gemaakt en wederom wordt het album dan ook lyrisch beschreven. Deze maand bracht Sweet Assembler een nieuw album uit met de titel 'Post Atomic Children'. Dit album is een splitalbum samen met de Bossche alternatieve grungerock band Flying Fortress. Uiteraard gaan we het met de band hebben over dit nieuwe album en gaan we ook live muziek horen van de band. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over Sweet Assembler, dan kun je kijken op de website: www.sweetassembler.com

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Titus. Titus is zanger, gitarist en sampler bij de Groningse rockband Lawn. Lawn brengt volgens eigen zeggen een yin-yang mix tussen 'geweld' en 'romantiek', waarbij de band probeert om hoekige gitaren te verbinden met momenten van rust. De teksten zijn het ene moment hard en imponerend en het andere moment vriendelijk. De band creŽert dus grote tegenstellingen in de muziek. De band geeft zelf al aan dat er veel bands zijn die hetzelfde geluid claimen voor te brengen, maar zegt zelf haar eigen kleur toe te voegen aan het zwart/wit-plaatje van yin-yang. De instrumenten zijn in ieder geval allesbehalve clichť-matig te noemen, want naast bas, gitaar en drums, worden ook instrumenten zoals viool, piano en theremin en vele samples aan de muziek toegevoegd. De band bracht onlangs een nieuw album uit met de titel 'Silver'. Aan het nieuwe album hebben niet de minsten hun medewerking verleend. Zo tekende Robin Proper-Sheppard (ex-The Godmachine, Sophia) voor de pre-productie, zorgde Pieter Kloos voor de registratie en wist men Phil Vinall als mixer aan te trekken. De Engelsman werkte met grote namen als Radiohead, dEUS, Placebo en Snow Patrol. Mede door zijn inbreng leunt de band naar eigen zeggen "minder op de vroeger zo prominent aanwezige gitaren en uitgesponnen instrumentale nummers en kiest voor een meer song-gerichte aanpak". Met Titus praten we over dit album en laten we muziek van het album horen. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Lawn, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.lawn.nl.

Rond 19:45 uur nemen we nog contact op met Jelena. Jelena brengt samen met haar band alternative popmuziek met invloeden uit de jazz, funk en rock. In 2005 wilde Jelena haar muzikale kwaliteiten verder ontwikkelen en beginnen met het schrijven van eigen nummers. Toen kwam ze in contact met producer/componist/muzikant Renee Lopez en samen met haar mede componist/muzikant Leo Scheffers nam ze een demo op genaamd 'My Dreams'. Lopez zijn leuke toenadering van muziek en creatieve manier van werken stimuleerden Jelena en de klik was daar. Daarna besloten ze met z'n drieŽn verder te gaan en samen meer nummers te schrijven en recorden, wat uiteindelijk leed tot een repertoire van 18 nummers. Ze kozen de 15 beste tracks uit om op het album 'Silhouettes' te zetten. Dit album presenteert ze vrijdag 25 april in de Groene Engel in Oss. Hierover praten we met Jelena. Overigens is ze zaterdag 24 mei te gast in de studio voor een interview en wat live muziek en dan zijn we dus in de gelegenheid om wat uitgebreider kennis met haar te maken. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Jelena, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.jelenamusic.nl.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .