Zaterdag 26-04-2008

Zaterdag 26 april belooft een erg rustige uitzending te gaan worden, maar dit kan nog wijzigen aangezien er nog een aantal interviews bevestigd moeten worden. We hebben in ieder geval twee telefonisch interview.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Floor. Zij is de frontvrouw van de band the Spinshots. De band noemt de muziek zelf Rhythm & Tunes: soul-gerelateerde beat-muziek sterk be´nvloed door jaren '60 soundtracks, Klezmer, Ethiopische jazz, Bollywood, Boogaloo, jaren '60 funk en exotische muziek. The Spinshots zijn ge´nspireerd door een divers scala aan muzikale grootheden uit de popmuziek. Al met al vormt deze mix van diverse muziekstijlen in ieder geval tot een dansbaar geheel. In juni 2007 bracht de band haar eerste cd uit. Onlangs is de tweede EP uitgekomen met de titel 'Cleanz-O-Tech' en jaren '60 en '70 hoesontwerp. Op de EP staan vier tracks van de band die stuk voor stuk vrolijk zomers aandoen. De blazerssectie heeft hierin een belangrijke rol, maar zeker ook de zeer prettige stem van Floor. Stil blijven zitten is haast onmogelijk! Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar the Spinshots, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/spinshots.

Rond 19:30 uur nemen we contact op met Thom. Hij is gitarist bij de Bredase indierock band the Exploding Shetland Ponies. The Exploding Shetland Ponies ontstonden in 2003 op een druilerige donderdagavond in de bar van kunstacademie St.Joost te Breda. In 2004 brachten de Ponies een demo uit met daarop vier pakkende songs. Met deze demo werden zij in 2005 geselecteerd voor de Popronde. Deze nationale mini-tour bracht hen naar Den Bosch, Wageningen, Arnhem en zelfs naar het Hoge Noorden van Nederland, Groningen-stad.In Breda mocht de band in 2006 een hoofdrol spelen in een documentaire over de Bredase Popscene. Aan het eind van datzelfde jaar bracht de band een tweede demo uit. De demo bezorgt hen een plek in de finale van B-Stage, een initiatief van BraM (voorheen Brabantpop). De nieuwe geluidsdrager bevestigt hun kracht in het maken van verrassende, melodieuze rocknummers. Vrolijke dansbare baslijnen afgewisseld met overwachte bombastische gitaarexplosies en sexy zang in een hoekige songstructuur. Deze maand bracht de band een derde demo EP uit. Hierover praten we zaterdag mat Thom. Voor meer informatie over de band kun je kijken op de website: www.tesp.nl.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar: .