Zaterdag 17-05-2008

Zaterdag 17 mei hebben we weer een band in de studio die gaat zorgen voor de nodige live muziek. Daarnaast hebben we ook een telefonisch interview.

Dit keer is in de studio de band Offhanded te gast.Offhanded is een punkrock/pop band afkomstig uit Zuid-Holland. De band startte in april 2004 en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een punkrockband met melodieuse vocalen en een krachtig muzikaal ritme. De band bestaat inmiddels uit zanger en gitarist Robert, gitarist en achtergrondzanger Arno, bassist Kaj en drummer Dennis. In januari 2008 nam de band een eerste full-length album op. In april 2008 is het album met de titel 'From milk to Beer' uitgebracht. De band speelt zaterdag 17 mei een aantal van de nummers van het album live en daarnaast praten we uiteraard over dit album. Mocht je nu al meer informatie willen over Offhanded, dan kun je kijken op de website: www.myspace.com/offhanded.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Dennis. Hij is zanger en gitarist bij de Tilburgse emorock band The Motion. In oktober 2003 startte The Motion als band. In 2004 nam de band na een tijd van experimenteren en zoeken naar een eigen sound een demo op in ‘Rekorder Studio’ in Hamburg. De rescensie over deze demo waren erg goed met teksten als: “Stevige rock en emo; Het Tilburgse Motion weet er wel raad mee. In één klap schaart het kwartet zich met deze songs tussen Face Tomorrow en Green Lizard”. De band zette zich hiermee dus op de kaart. De sound van The Motion is naar eigen zeggen sterk verbeterd en verbreed. Na het succes van de demo, ging The Motion verder met het ontwikkelen van hun sound. Ze schreven veel nieuwe nummers en besloten om zeven nummers op te nemen. Wederom werd gekozen voor ‘Rekorder Studio’ in Hamburg. Het resultaat is volgens eigen zeggen een verbluffend goede nieuwe mini-CD met zeven nieuwe rocknummers die je weg zullen blazen. De EP met de titel 'Vice Versa EP' is in februari van dit jaar uitgebracht. Zaterdag praten we over deze nieuwe EP en over andere zaken die er spelen. Voor meer informatie over The Motion, dan kun je kijken op de website: www.the-motion.net.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.