Zaterdag 24-05-2008

Op zaterdag 24 mei hebben we wederom een band te gast in de studio. Daarnaast hebben we ook weer een telefonisch interview geplad.

In de studio is dit keer Jelena te gast. Jelena brengt samen met haar band alternative popmuziek met invloeden uit de jazz, funk en rock. In 2005 wilde Jelena haar muzikale kwaliteiten verder ontwikkelen en beginnen met het schrijven van eigen nummers. Toen kwam ze in contact met producer/componist/muzikant Renee Lopez en samen met haar mede componist/muzikant Leo Scheffers nam ze een demo op genaamd 'My Dreams'. Lopez zijn leuke toenadering van muziek en creatieve manier van werken stimuleerden Jelena en de klik was daar. Daarna besloten ze met z'n drieŽn verder te gaan en samen meer nummers te schrijven en op te nemen, wat uiteindelijk een repertoire van 18 nummers opleverde. De 15 beste tracks werden uiteindelijk op het album 'Silhouettes' gezet. Dit album presenteerde ze vrijdag 25 april in de Groene Engel in Oss. Zaterdag praten we over dit nieuwe album en daarnaast gaat ze een aantal nummers live ten gehoren brengen. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Jelena, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.jelenamusic.nl.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Arend Jan. Hij is gitarist bij de Groningse indierockband LPG. In 2005 begon het allemaal voor LPG. Met optredens op zowel Eurosonic als Noorderslag stond de band uit Hoogezand-Sappemeer meteen op de muzikale kaart van Nederland. De vijf begin-twintigers waren het voorgaande jaar al door Excelsior Recordings getekend en stonden op het punt hun debuutplaat, I fear no foe, uit te brengen. De reacties op dit opmerkelijke debuut, dat in April 2005 verscheen, overtroffen alle verwachtingen. De nationale pers kwam superlatieven te kort om hun enthousiasme over deze verrassende, veelzijdige plaat onder woorden te brengen. Een uitgebreide tour door Nederland volgde, waarbij de band het podium deelde met acts als The Dears, GEM, Spinvis, Voicst en Zita Swoon. En passant bracht LPG nog even de goedkoopste videoclip ooit uit. Het talent van LPG werd ook opgemerkt door reclameburo Grey Worldwide, die de track Belly Rollercoaster selecteerde voor een internationale reclamecampagne voor een nieuwe serie Nokia telefoons. Hiermee lijkt het stormachtige, succesvolle eerste jaar van LPG een opmaat te zijn voor de toekomst.LPG kenmerkt zich door een tomeloze veelzijdigheid en ambitie. Muzikaal gezien valt LPG terug op de grote legendes uit de jaren 60 en 70 (Beach Boys, Beatles, Velvet Underground, Neil Young), die op geheel eigen wijze gecombineerd worden met invloeden van de hedendaagse indie-scene (Beck, Beta Band, Blur, Pavement, The Shins, Sufjan Stevens). Het resultaat is een aanstekelijke, vaak meerstemmig gezongen, verzameling tijdloze popsongs. Waar mogelijk houdt LPG het heft in eigen handen, bijvoorbeeld door zelf artwork, T-Shirts, posters, flyers, buttons en video clips te produceren. Het credo van LPG is dan ook 'zo veel mogelijk te bereiken door zo veel mogelijk te doen'. Inmiddels is er een tweede album uit van de band met de titel 'With The Earth Above Me'. Ook dit tweede album heeft inmiddels zeer goede recensies opgeleverd. Zaterdag praten we met Arend Jan over dit nieuwe album en over nog veel meer zaken. Voor meer informatie over LPG, dan kun je kijken op de website: www.lpgmusic.nl.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.