Zaterdag 31-05-2008

Zaterdag 31 mei is er weer een band te gast in de studio voor een live optreden en een interview. Daarnaast hebben we een telefonisch interview gepland staan.

Dit keer is in de studio de band My Son te gast. De muziek van deze Bossche band is naar eigen zeggen het beste te omschrijven als noise-punk. Wat een combinatie is van de langzamere jaren '80 hardcore punk en noise-rock. De band startte na wat bandwisselingen in 2007 met John Castelijn op gitaar en zang en Raymon Dreessens op bas. Op dit moment maakt de band voor drums gebruik van een drum computer welke wordt geprogrammeerd door Maarten Jansen, maar uiteraard wil de band graag op het podium gaan staan met een 'echte' drummer. Eind december 2007 presenteerde My Son een eerste demo met de titel 'Another Shitty Band’s First Demo'. De band speelt zaterdag in de studio een aantal nummers live en we gaan met ze praten. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar My Son, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/mysonband.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met RJ. RJ ofwel Robert Jan is zanger en gitarist van de Bossche alternatieve rockband The Liszt. De band is volgens eigen zeggen niet vernoemd naar de wereldberoemde 19e eeuwse Hongaarse componist Franz Liszt. Toch is een vergelijking met deze componist niet helemaal onterecht, omdat de band ook gekarakteriseerd wordt door eenzelfde hunkering naar de Romantische tijd en gevoel voor melancholie. De band is daarnaast getekend door een Faust-achtige aspiratie om de werkelijk pure rock muziek te doorgronden. De band probeert met R.J. aan het hoofd een strijd te voeren tegen de onechte sentimenten en goedkope entertainment die op dit moment zo gangbaar is. De band tracht dit te doen door tijdloze composities neer te zetten. Dit zou dan mogelijk de term Classic Rock opgeplakt kunnen krijgen, maar de band is zeker ook beļnvloed door een groot scala aan hedendaagse bands. De invloeden van de band variėren van Led Zeppelin tot Nirvana, van J.J. Cale tot Queens of the Stone Age en van David Bowie tot Sonic Youth. Naast R.J. Gruijthuijzen op gitaar en zang bestaat de band verder nog uit Ro Herregraven op bas, Tim Ruterink op gitaar, Tom Delforterie op drums en Marcel van de Vondervoort op percussie en als geluidseffectenman van de band. Marcel van de Vondervoort is naast bandlid ook de producer van het laatste album 'Slaves' van The Liszt en tevens eigenaar van het label waarop het album is uitgebracht. Dit album is onlangs uitgebracht. Zaterdag praten we met R.J. over dit nieuwe album en over nog veel meer zaken. Voor meer informatie over The Liszt, dan kun je kijken op de website: www.ltheliszt.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.