Zaterdag 07-06-2008

Zaterdag 7 juni is wederom een band te gast in de studio voor een live optreden en een interview. Daarnaast hebben we een telefonisch interview gepland staan.

Dit keer is in de studio de band Deli Juice te gast in de studio. Deze Rotterdamse band speelt met name semi-akoestische 'straatmuziek'. In sommige gevallen speelt de band ook volledig versterkt. De stijl van de muziek valt het best te omschrijven als een mix van Americana, Indie en Soul. De beand bestaat uit Marina op zang, Rick op gitaar en zang, Jim op basgitaar, gitaar, steelgitaar en zanf en Guido op djembé, cajun en drums. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Del Juice, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/delijuices.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Nax. Nax, ofwel Xander Stok, is zanger en gitarist bij de Rotterdamse rockband The [New] Shining. The [New] Shining is een ambitieuze 3 man sterke heavy rock band, opgericht in de zomer van 2006. Energie & passie, een muur van geluid, drive en meeslepende melodieën. Stel je hierbij een zanger voor die zich beweegt tussen melancholie en agressie, catchy refreinen, en je hebt TNS! The [New] Shining komt voort uit de vijfmans formaties Lost Serenity ('96-'99), CHAIN ('00-'01) en de 4-mans formatie Dinos4Dinner (`02-`06). Na talloze zangers te hebben versleten en vele muzikale escapades te hebben geprobeerd, neemt in 2002 lead-gitarist “Nax” de lead-vocals voor zn rekening en basgitarist “R” de backing vocals. Als dan ook de vaste slaggitarist besluit op te stappen, wordt al snel besloten om als 3-mans formatie verder te gaan onder de nieuwe bandnaam: "The [New] Shining". Dit vindt plaats halverwege de bloed hete zomer van 2006 tijdens de opnames van TNS’s debuut CD “Supernatural Showdown” in de SyCo studio’s (van “De Kast”) te Leeuwarden. Ondanks de “nodige” tegenslagen werkt de band even gepassioneerd als altijd door en levert een ongelooflijke hoeveelheid songs af. Mede daardoor trok TNS de aandacht van het prestigieuze Chrysalis (van o.a. Velvet Revolver, Skunk Anansie, maar ook David Bowie, Pink Floyd e.a.) en heeft inmiddels een wereldwijde uitgaven- overeenkomst met deze Publisher gesloten. April 2007 wordt het TNS debuut album “Supernatural Showdown” gemixt door Oscar Holleman (oa Within Temptation, Nailpin, Heideroosjes etc). Het artwork voor de cd wordt verzorgd door Perry Kroll, upcoming, jonge kunstenaar uit New York City, USA. Januari 2008 tekent T[N]S een platendeal bij FLOW Records en een management- en bookingsdeal bij White Mountain Management (oa bekend van Moke, Kraak en Smaak eva). Op 18 april 2008 heeft de release van hun debuut CD “Supernatural Showdown” samen met de release van hun eerste single “Temptation” met bijbehorende videoclip plaatsgevonden. Zaterdag praten we met Nax over dit nieuwe album en over nog veel meer zaken. Voor meer informatie over The [New] Shining kun je kijken op de website: www.thenewshining.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.