Zaterdag 23-08-2008

Hè hè, eindelijk is de rust weer een beetje voorbij in de studio van HTR-radio. Na de vakanties is het weer tijd om bands/artiesten in de studio te gaan ontvangen voor het spelen van wat live nummers. Aanstaande zaterdag 23 augustus gaan we dan ook weer live muziek op de radio horen.

Tijdens de uitzending is namelijk Margo Klerx te gast in de studio. Margo Klerx is een singer/songwriter afkomstig uit Amsterdam. De muziek van Margo valt het best te omschrijven als (ja hoe kan het ook anders) singer/songwriter muziek met jazz en soul invloeden. Met name de jazzy zang is erg opvallend. Margo Klerx schrijft al haar nummers met behulp van de piano. In 2007 besluit ze naar buiten te treden met haar songs en vraagt gitarist Menno Timmermans en saxofoniste Kitty Looten extra kleur te geven aan haar nummers. Kleine optredens volgen en dan ontmoet Margo twee opnametechnici met wie de band een eerste demo maakt. Daarna had Margo gepland om flink te gaan optreden en aansluitend een album op te gaan nemen. Maar ja, als je dan vrij snel na het uitbrengen van een EP de vraag krijgt om een album te gaan opnemen, is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Bassist en drummer worden snel gevonden en in februari 2008 beginnen de opnames voor Margo's eerste album: Day's Delight. Typerende aan haar muziek op het album zijn de melodieën die erg gemakkelijk blijven hangen, de catchy ritmes, en de improvisatie die in bijna elk lied voorkomt. De teksten zijn niet al te zwaar, maar wel direct. De wat zwaardere gedachten en de diepgang in de teksten zijn ook op deze wijze verpakt in de teksten. Day's Daylight is op 18 mei uitgebracht. Aanstaande laat Margo uiteraard wat muziek van dit album horen en daarnaast gaan we met haar praten over het album. Mocht je nu al meer informatie over Margo Klerx willen hebben, dan kun je kijken op de website: www.margoklerx.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.