Zaterdag 06-09-2008

Aanstaande zaterdag 6 september wordt het weer een bomvolle uitzending. We hebben namelijk een band te gast in de studio en een telefonisch interview.

Tijdens de uitzending is de band The Border aanwezig in de studio. The Border is een indierock band uit de regio Breda. De band is in juni 2004 opgericht. Door samenwerking in andere projecten (Witte Veder, RSMR, G-Tonic's, Human Rites) werd een stevige basis snel gevonden. The Border's sound kenmerkt zich door een hoorbare ritmesectie, meerstemmige mannen vocalen en een Electro Harmonix georienteerd gitaar geluid. De setlist van de band bestaat met name uit 3 minuten durende songs die varieren van romantisch tot ruig, van 'recht door zee' tot dynamisch en van swingen tot schuifelen. Live maakt de band gebruik van authentieke dub-reggae effecten waardoor ieder show een uniek karakter krijgt. De band bracht in oktober 2007 een eerste album uit met de titel 'Summer to Summer'. Daarnaast is er op dit moment ook een single in de roulatie, namelijk 'Dance Like Elvis'. Aanstaande zaterdag praten we met The Border over het album, de single en tal van andere zaken. Voor meer informatie over The Border kun je kijken op de website: www.theborder-music.com.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Gitta de Ridder. Gitta is opgroeid in Almere en begon op 14 jarige leeftijd met muziek maken. Op haar 19e werd ze aangenomen op de Rockacademie te Tilburg als vocaliste, waar ze na 2 jaar in januari 2007 besluit haar eigen songs ten gehore te gaan brengen. Zo volgde er in 2007 een 3 weken lange tour door Duitsland, stond ze in de halve finale van de Grote prijs van NL, en speelde ze in de zomer van 2008 op SDSM festival in Italie. Op 7 september 2008 zal haar eerste EP uitkomen waar 6 nummers op staan. De EP is getiteld ConfusementPark en wordt uitgebracht door Racem/Rough Trade Records. De EP is opgenomen in de Velvet Overlook Studios te Tilburg, door Yvo van Gemert, en gemaster door Brad Blackwood, Euphonic masters te Mephis, Tennessee, USA. Op zondag 7 september vindt de cd-presentatie plaats in Paradox te Tilburg (Telegraafstraat 62). Om 15:00 gaan de deuren op en om 16:00 wordt er gestart met spelen. Daarna vertekt Gitta voor een half jaar naar London. Ook staan er in Oktober/November weer een aantal optredens gepland in de buurt van Napels, Italie. Ge´nspireerd door zowel sfeervolle singer/songwriter muziek, als de wat meer experimentele klanken van bijvoorbeeld Lou Rhodes (voormalig Lamb) kan je een oprecht, intense en pure performance verwachten. Haar verhalende liedjes geven een kijkje in de wereld van...... Voor meer informatie over Gitta de Ridder kun je kijken op de website: www.gittaderidder.nl.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.