Zaterdag 20-09-2008

Na een weekje er tussenuit te zijn geweest, is Joosten in het Weekend aanstaande zaterdag 20 september weer te beluisteren op HTR radio. Helaas is door omstandigheden het live optreden en interview met Somewhere Man komen te vervallen. Binnenkort kunnen we de band zeker gaan begroeten in het programma. Wel hebben we een telefonisch interview in het programma.

Rond 18:30 uur nemen we namelijk contact op met de Friese band The Suicidal Birds. De band bestaat uit twee meiden: Jessie op zang en gitaar en Chay op bas en backing vocals. In een deel van een vervallen koeienstal in de binnenlanden van Friesland oefenen the Suicidal Birds. Met oude versterkers, zoals onder andere Jessies Seldon en de gitaren van Sido die de eeuwwisseling gemist hebben. Deze in combinatie met een grote verzameling effect bakjes die allang over datum zijn, iets waar Chay en Sido een neus voor schijnen te hebben. En nadat Kor een hardcore drumstel weer tot rock ín roll kit heeft weten om te bouwen, zijn ze het gevecht aangegaan op zoek naar het juiste geluid. Ze maken rauwe blues met een hang naar punk en overgoten met een rock ín roll saus. De nummers, door Jessie geschreven, zijn afwisselend, maar duidelijk herkenbaar. Het is een prima te verorberen eigen sound geworden. Live is rock ín roll het mooist en vooral met al die zooi op het podium. The Suicidal Birds ademen een soi de vivre uit dat ze weten uit te dragen in de muziek en op het podium. De band is al een groot aantal jaren bezig en heeft diverse cd's uitgebracht. De meest recente is het albu,'Versus Life' uit 2007. Op dit moment zijn The Suicidal Birds bezig met een tour door Europa. Aanstaande zaterdag praten we over deze tour en nog veel meer zaken. Voor meer informatie over The Suicidal Birds kun je kijken op de website: www.suicidalbirds.com.

Natuurlijk besteden we ook weer aandacht aan nieuwe muziek, album van de maand, nieuwe demo's/cd's, nieuws van afgelopen week en concertinfo.

Heb je nog wat te melden dan kun je bellen naar 073 - 518 36 38 of een e-mail sturen naar:.