Zaterdag 24-10-2009

Aanstaande zaterdag 24 oktober is er weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend op Radio A-fm. Dit keer hebben we een live band te gast in de studio.

Gedurende de uitzending is de Bredase pop/rock-band Somewhere Man te gast in de studio. De band speelt akoestische gitaarpop nummers. Met name door de sterke samenzang tussen de broers Arjan en Gertjan Crielaard klinken de nummers direct lekker in het gehoor. Onlangs bracht de band haar eerste e-album uit. De eenvoud in opbouw zorgt voor een fris klinkend en aangenaam geluid. Op de debuut-ep treffen we een vijftal nummers aan. Somewhere Man bestaat uit gitarist, bassist en zanger Arjan Crielaard, gitarist en zanger Gertjan Crielaard en drummer en percussionist Gerard van Hamburg. We praten met de band onder andere over de debuut-EP en daarnaast gaat de band een aantal nummers live spelen. Voor meer info over Somewhere Man kun je kijken op de website: www.somewhereman.com. Via deze website is eveneens de gehele EP inclusief artwork gratis te downloaden.

Rond 18:30 uur hebben we daarnaast een interview met Evelyne Levŕke. Zij heeft bij schrijver Leonor Jonker het idee aangedragen om een boek te schrijven over muziek in Berlijn. Onder de titel 'Muziekreis door het Berlijn van toen en nu - van jazzhel tot technohemel' is dit boek inmiddels toe aan zijn tweede druk. Het boek vertelt het verhaal van bijna 100 jaar rijke muziekhistorie aan de hand van de (politieke) geschiedenis van de Duitse hoofdstad. Juist daardoor ontstaat een spannend boek dat nietalleen gevuld is met weetjes, maar duidelijk laat zien hoe het sociale, economische en politieke klimaat van een stad de muziekcultuur van die stad be´nvloedt. Naast het boek is Evelyne op nog veel meer manieren bezig met de muziek afkomstig uit Berlijn. Voor meer info over het boek en een muzikale excursie door Berlijn kun je kijken op de website: www.musikinberlin.com.

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .