Zaterdag 07-11-2009

Aanstaande zaterdag 7 november is er weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Deze uitzending hebben we drie interviews gepland staan.

Omstreeks 18:30 uur nemen we contact op met René. Hij is gitarist en zanger van de Haagse punkband Cooper. De band werd in 1992 opgericht en in 1994 verscheen het eerste album met de titel 'Do You Know Not?' bij Konkurrent. Het album geproduceerd door Tom Holkenborg, krijgt goede recensies. In januari 1995 staat Cooper op Noorderslag en doet in mei een tournee door Frankrijk met de Amerikaanse groep Fugazi. De tweede cd, 'No.2' verschijnt in 1996 en wordt ook in Engeland uitgebracht. In 1998 neemt de band een kleine break, maar in 1999 reist Cooper onder meer af naar South By Southwest (SXSW) in Austin Texas. Het nieuwe album 'Activate' komt uit in 2001 en de band staat op Eurosonic. Het vierde album 'Makes Tomorrow Alright' wordt geproduceerd door de Amerikaanse Bill Stevenson en verschijnt wereldwijd op 11 april 2005 op Kung Fu Records. Cooper is daarmee de eerste Europese band op het Amerikaanse punkrocklabel.Vlak na de release van dat album krijgt gitarist René van der Zee een lichte beroerte. Het kost hem vier dagen ziekenhuis en Cooper evenzoveel shows. Drie dagen na het ontslag staat de ban echter alweer op het podium. Een uitgebreide tour ter ondersteuning van het album 'Makes Tomorrow Alright' volgt. Cooper is onder andere het vaste voorprogramma van Social Distortion tijdens hun Europese tour in 2005. Daarnaast tourt de band zelf door: Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Zuid Afrika. Al deze zaken zorgen er voor dat 'Makes Tomorrow Alright' het succesvolste album tot nu toe wordt.In 2008 is de band vooral aan het schrijven voor de opvolger. Dit album wordt wederom opgenomen met sterproducer Bill Stevenson achter de knoppen. Het album met de titel 'Right Now!' is onlangs uitgekomen en is het tweede album op Kung Fu Records. In Frankrijk is de plaat uitgebracht door Kicking Records uit Toulouse. Dit nieuwe album volgt de aanleiding om te praten met René. Mocht je nu al meer info willen hebben over Cooper, dan kun je kijken op de website: www.myspace.com/coopertheband.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rond 19:15 uur nemen we contact op met Bastiaan. Bastiaan is onder andere zanger van het duo Aux Raus. Aux Raus is een uiterst succesvol gabberpunk duo afkomstig uit Amsterdam. De biografie van het duo start met het oprichtingsjaar 1545. Waarin verder wordt gesproken over enorme aantallen bandleden (8 miljoen!) die allen kwamen te overlijden. Het verhaal gaat nog even verder,  maar komt uiteindelijk toch op een iets serieuzer verhaal uit. Aux Raus bestaat op dit moment uit Bastiaan Bosma en Luuk Bouwman. Het blijft in ieder geval een vreemd verhaal en dus reden te meer om met Bastiaan te gaan praten over Aux Raus, maar ook over het nieuwe album met de titel 'The Brick Is In The Air'. Mocht je nu al meer willen weten over Aux Raus, dan kun je kijken op de website: www.auxraus.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 19:45 uur nemen we contact op met Nax. Hij is zanger en gitarist bij de band The New Shining. The New Shining ontstond in de zomer van 2006. De drie leden van de band, Nax (vocals en gitaar), R (bass en backing vox) en Vince (drums), speelden echter al zo’n 10 jaar met elkaar in diverse bands. In 2006 werd besloten met z’n drieën verder te gaan onder een andere naam. Na het uitbrengen van ‘Supernatural Showdown’ in 2008 is de band alweer snel aan het schrijven geslagen. De teksten én de muziek van het nieuwe album bieden een keur aan melancholie en hoop. Met ‘Hedges Against The Night’ weet The New Shining een nog completer album te creëren met compactere songs en een betere sound. Energie en emotie zijn dé belangrijke elementen in de muziek van The New Shining. Ondanks dat je hun muziek snel als rock zou classificeren, is er zoveel pop en melodie in terug te vinden, dat de muziek zich moeilijk een naam laat geven. Met ‘Hedges Against the Night’ is The New Shining helemaal klaar voor een nieuw jaar. Zo zullen ze bijvoorbeeld te zien zijn samen met rock legende Golden Earring op diverse podia waaronder de HMH, 013, Zeeland-Hallen etc in Nederland. Daar komt bij dat de band finalist van de Grote Prijs van Nederland 2009 is. Verder zullen ze uiteraard ook in het club- en festivalcircuit actief zijn. Na de release van de single ‘Shadowcast’ op 14 september zal het album ‘Hedges Against The Night’ vanaf 12 oktober in de winkels liggen. Met Nax praten we over dit alles en nog veel meer. Mocht je nu al meer willen weten over The New Shining, dan kun je kijken op de website: www.thenewshining.com.

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .