Zaterdag 21-11-2009

Aanstaande zaterdag 21 november is er weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze uitzending hebben we in ieder geval twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Chris. Hij is zanger en bassist van de Friese garage-danceband Daily Bread. In 2007 besloten drummer Stefan Stoer en bassist Chris Mulder  na het uiteenvallen van hun Britpop-bandje, om een compleet nieuwe weg in te slaan.Ze wisten dat hun dorps- en kroeggenote Kimberly veel poëzie schreef en het leek hun een interessante gedachte om eens muziek met haar te gaan maken. Al schrijvende bleek de combinatie van alleen bass en drums niet genoeg, maar werd door het toevoegen van een philicorda orgel de juiste aanvulling in de sound gevonden. Daily Bread was een feit! De band wordt geselecteerd voor de Kleine Prijs van Friesland waar ze medio mei 2007 als winnaar uit de bus komen. Vanaf dat moment gaat het snel met het jonge trio. Ze nemen een nieuwe demo op en worden vervolgens geselecteerd voor de Popronde en het Freesonica-project. Als klap op de vuurpijl wordt de band ook nog geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland. Hier komt echter ook weer abrupt een einde aan, omdat de band besluit om uit de competitie te stappen. Voor de band was er namelijk géén mogelijkheid om het live-plaatje (drumstel vooraan, nostalgische versterkers en lekker knus tegen elkaar!) op het podium te zetten. Zowel de sound als de optredens van Dailybread zijn vernieuwend en uniek te noemen.Alle drie de bandleden staan vooraan op het podium, wat er voor zorgt dat er voor het publiek geen energie verloren gaat. Er wordt gestoeid met eigen gefabriceerde effectpedalen, er wordt gezongen door telefoons, de drums worden bespeelt met stokken en sambaballen en van begin tot eind geven de jonge honden blijk van veel speelplezier. Inmiddels heeft de band een platencontract bij Excelsior Recordings en onlangs een eerste album uitgebracht met de titel 'Well, You're Not Inivted'. Hierover praten we met Chris. Mocht je nu al meer info willen hebben over Daily Bread, dan kun je kijken op de website: www.dailybreadtheband.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Reinier Asscheman, www.myspace.com/dailybreadtheband

 

Rond 19:30 uur nemen we contact op met Jospeh. Hij is gitarist en zanger van de Tilburgse alternatieve rockband Hooghwater. In 2007 werd deze band opgericht door de twee vrienden Joseph Meurs en Chris Blankers. Beide hadden eerder furore gemaakt in de hardcore- en punkscene met de band Restless Youth. Deze band bracht een dynamische combinatie van hardcore punk en 70's rock. Het nieuwe project beloofde een voortzetting te gaan worden van deze interessante combinatie van muziekstijlen. In de zomer van 2007 wisten ze uiteindelijk ook een drummer te vinden in de persoon van Ries Doms. De volgende maanden werden besteed aan het scrhijven van meer nieuw materiaal. In Januari 2008 nam de band  in de EAR Studio in Essen, Duitsland samen met Paul Grace Smith vijf nummrs op. Deze werden later gemixt en gemasterd door Pieter Kloos. Hij is onder bekend van zijn werk voor Motorpsycho. Hiermee was de band Hooghwater geboren. Een band die turbulente en onconventionele klinkt, maar soms ook serene klinkt en tal van gevoelens en beelden in de songs legt. Het laatste jaar kwam bassist Dave van Beek bij de groep. De groep heeft dit jaar de muziek opnieuw gevormd. Dit heeft geresulteerd in een nieuw album waarop de band het nieuwe geluid laat horen. Dit is een mengeling van post-psychedelic rock. Het album is uitgebracht bij Quadrofoon Records en heeft de titel 'Echos'. Met Jospeh praten we over de band en het debuutalbum. Voor meer informatie over Hooghwater kun je kijken op de website: www.hooghwater.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Hooghwater CD cover, www.myspace.com/hooghwater 

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .