Zaterdag 28-11-2009

Op zaterdag 28 november staat err weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend gepland. Het programma is weer tussen 18:00 en 20:00 uur te beluisteren op Radio A-fm via de ether op 107.8 fm en via de live stream. In deze uitzending hebben we in ieder geval twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur bellen we met Martijn. Hij is gitarist bij de Utrechtse alternatieve rockband Breitner. Eind 2006 wilde Bert Bruines een frisse nieuwe band oprichten  naast zijn solo-uitstapje Velvet Sea. Zijn internet advertentie trok de aandacht van Martijn Vink. Ben Pieper, een collega-muzikant van Bert uit Zwolle, meldde zich vlak daarna. . Met de hulp van bevriende drummers werden de repetities gestart en zo ontstonden de eerste nummers. Op het moment dat Ben van de medio 2007 bij de band kwam, was de band compleet en ontstond de naam Breitner. Breitner maakt een mix van alt.country, melodieuse pop, rock en singer-songwriter muziek. De invloeden voor de band zijn divers en variŽren van 50's pop en 60's tot alternative/shoegazer/noise uit de jaren '90, zoals Ride en Dinosaur Jr. Bert is de belangrijkste songwriter en de meeste nummers beginnen vanaf zijn akoestische demo's. Vanuit daar ontwikkelen de nummers zich in vele richtingen, van singer-songwriter liedjes tot noisepop/rock of ergens daar tussenin. Breitner is dan een relatief jonge band, de bandleden hebben ruime podiumervaring in tal van andere bands. Onlangs bracht de band een nieuwe EP uit met de titel Green in Wintertime E.P. Hierover praten we uiteraard met Martijn, maar ook over tal van andere zaken. Mocht je nu al meer info willen hebben over Breitner, dan kun je kijken op de website: www.myspace.com/breitner.

Foto: www.tiepes.nl, www.myspace.com/breitner

 

Rond 19:30 uur nemen we contact op met Jim Offerman. Hij is een Utrecht afkomstige singer/songwriter. Jim schrijft veelal pop/rock songs met een boodschap: zeg wat je dwars zit (Speak Up), wees trots op jezelf (This Is Me) en volg je dromen (Hold On To Your Dreams). Jim Offerman bracht in 2005 het album ' Life Baggage' en in 2006 het album ' Another Day' uit. Inmiddels is Jim toe aan zijn derde album met de titel ' Start Here'. Op beide voorgaande albums werd vooral gekeken naar het verleden. Het nieuwe album ' Start Here'  is gericht op de toekomst en doet meteen wat positiever aan. ' Start Here'  werd opgenomen in The Living Room in Utrecht en Substudio in New York. Het album is onlangs uitgebracht. Opvallend detail is de tekst op de achterkant van de cd-hoes, waaruit blijkt dat je het album zo vaak als je wilt mag kopiŽren zolang het niet voor commerciŽle doeleinden is. Op het album werd Jim bijgestaan door Ruben Brinkhuis op gitaar en viool, Mike Caro op drums, Pepijn Kromhout op bas en Anne-Marieke Meij op harp. George Konings van Sound Vision Studio in Arnhem verzorgde de eindmix, de mastering was in handen van Erwin Maas (eMastering.nl). Met Jim praten we over dit nieuwe album, maar ook over andere zaken. Mocht je nu al meer info willen hebben over Jim Offerman, dan kun je kijken op de website: www.jimofferman.nl.

Foto: www.musicfrom.nl

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .