Zaterdag 12-12-2009

Nu alle cadeautjes van de Sint weer zijn uitgepakt, staat er zaterdag 12 december weer een enigszins normale uitzending van Joosten in het Weekend gepland. Het programma is weer tussen 18:00 en 20:00 uur te beluisteren op Radio A-fm via de ether op 107.8 fm en via de live stream. In deze uitzending hebben we in ieder geval twee interviews gepland staan.

Rond 18:30 uur bellen we met Mars. Mars is de drummer van de uit Amsterdam afkomstige indie/postrock-band Semistereo. De band werd in 2006 opgericht door een aantal zeer ervaren muzikanten afkomstig uit de regio Hilversum/Alkmaar/Nieuw Vennep. De Muziek van Semistereo laat zich volgens eigen zeggen het best omschrijven als ‘heavy alternative indie soundscapes met postrock invloeden en noiseflarden’. De individuele bandleden hebben in het verleden in veel uiteenlopende bands gespeeld (A Day’s Work, Treefunk Concept, T-Nailed), interessante shows gedaan (o.a. op Dynamo Open Air, ParkPop) en diverse supports verzorgd (voor o.a. Red Hot Chili Peppers, Marillion). Semistereo laat zich beïnvloeden door o.a. The Mars Volta, Red Sparowes, Isis, Oceansize, Amplifier, Khoma, Mogwai en nog veel meer. Onlangs bracht de band een nieuwe EP uit met de titel ' Welcome, You Knight'. De nummers is op deze nieuwe EP zijn lang, gevarieerd en dynamisch. Dat maakt het album interessant om naar te luisteren. Iedere keer ontdek je nieuwe dingen. De band heeft dan ook goed geluisterd naar hun grote voorbeelden. ZAterdag praten we met Mars over de nieuwe EP, maar ook over tal van andere zaken. Mocht je nu al meer info willen hebben over Semistereo, dan kun je kijken op de website: www.semistereo.nl.

Foto: www.semistereo.nl

 

Rond 19:30 uur nemen we contact op met de band Go Back To The Zoo. Go Back To The Zoo is een rockband afkomstig uit Amsterdam. Hun verhaal begint met gitarist Teun die op zijn 13e een band begon samen met schoolvrienden waaronder drummer Bram. Zanger Cas, de jongere broer van Teun, dacht: Dat wil ik ook, en ook hij begon een band. De band van Teun viel uit elkaar en Teun voegde zich bij de band van Cas: The Pax. Met The Pax waren de broers redelijk succesvol in Nederland, zo speelden ze als support voor Editors en Mando Diao. Maar net toen het echt goed ging viel ook The Pax uit elkaar. Teun en Cas wisten dat ze verder wilden. Ze speelden ook weer vaak samen met Bram en besloten met zijn drieën verder te gaan. Al gauw bleek dat er toch een bandlid miste en toen ze in de rij voor de The Strokes bassist Lars tegenkwamen hadden ze die gevonden. Zo was in de de zomer van 2007 Go Back To The Zoo een feit. Vanaf dat moment wordt er hard gerepeteerd en veel nummers gemaakt in The Cave, de kelder van een grachtenpand in Utrecht. In de kelder stond ook een verzameling opgezette dieren. Zou daar de naam van de band misschien vandaan komen? Na een aantal maanden volgde een tour naar Denemarken. In 2008 heeft de band een EP opgenomen met producer Torre Florim  van de band De Staat. De EP werd opgepikt door de nationale radio. Hun single 'Beam me up' werd gebruikt door Nike voor een wereldwijde campagne en daarna ging het snel. Go Back Tot The Zoo kreeg een platencontract bij Universal Music en 'Beam me up' werd officieel uitgebracht. Momenteel is hun tweede single met de titel 'Electric' uitgebracht en schrijft de band aan hun debuutalbum. Redenen genoeg om dus een keer te gaan bellen met Go Back To The Zoo. Met de band praten we dan ook over het snelle succes, de nieuwe single en het aanstaande album. Mocht je nu al meer info willen hebben over Go Back To The Zoo, dan kun je kijken op de website: www.myspace.com/gobacktothezoo.

Foto: /www.myspace.com/gobacktothezoo

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .