Zaterdag 19-12-2009

Zaterdag 19 december staat de laatste aflevering in 2009 van het radioprogramma Joosten in het Weekend gepland. Het programma is weer tussen 18:00 en 20:00 uur te beluisteren op Radio A-fm via de ether op 107.8 fm en via de live stream. Naast een interview hebben we dit keer ook weer een band in de studio.

De band Vrijdagh is namelijk te gast in de studio. Vrijdagh is een alternatieve bluesband afkomstig uit Waalwijk en omgeving. De band is in maart 2007 begonnen onder de naam La Ban des Brigands. De band brengt dampende melodieŽn, afgewisseld met ingetogen nummers. Retro bluestonen, bombastische drums en bijtende gitaren
afgeblust in een sixtiessound van het legendarische Hammondorgel dat is de sound van de band. Inmiddels heeft de band haar naam gewijzigd en spelen ze onder de naam Vrijdagh sinds november 2008. Mocht je nu al meer info willen hebben over Vrijdagh, dan kun je kijken op de website: www.vrijdagh.hyves.nl.

Foto: www.vrijdagh.hyves.nl/

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de Niels Duffhues. De reputatie van Niels DuffhuŽs als een bijzondere songwriter, zanger en performer beperkt zich niet meer tot de landsgrenzen. Ook in het buitenland is zijn compromisloze 'pop noire' ontdekt en op de podia aldaar is hij een graag geziene gast. DuffhuŽs is geen singer-songwriter met lieve, oorstrelende songs, maar een die rauwe, doorleefde muziek brengt die bij momenten zwaar op het dak valt. Het zijn verhalende songs, poŽtisch, donker en melancholisch. Zijn unieke en authentieke stemgeluid vormt daarbij het middelpunt. Zijn laatste, vijfde solo cd verscheen in 2008 en was getiteld Songs of mystery & other talesÖ (Muze records). Het is een donker schijfje dat bol staat van mysterie en avontuur en werd geproduceerd door Marcel van de Vondervoort (Astrosoniq). Naast zijn solo-optredens treedt Niels ook op met strijkkwartet en is hij ťťn van de illustere leden van het Belgisch Nederlandse avantgardepostrockcollectief Bitches of the South. In het verleden zat hij in de bands The Gathering, Enos, Blimey en Chacda. Over zijn laatste album en zijn optreden op 28 december in de Paradox in Tilburg praten we onder andere met Niels. Mocht je nu al meer info willen hebben over DuffhuŽs, dan kun je kijken op de website: www.duffhues.com.

Foto: http://www.duffhues.com

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .