Zaterdag 02-01-2010

Een nieuw jaar betekent in het geval van het radioprogramma Joosten in het Weekend niet meteen ook nieuwe muziek. We gaan namelijk aanstaande zaterdag 2 januari 2010 nog eenmaal terugblikken op het muzikale jaar 2009. Geheel bevooroordeeld heeft Kevin na lang beraad, beluisteren van tientallen cd's en het nodig gepuzzel een lijst samengesteld van de 30 beste nummers van het afgelopen jaar. De nummers in de onderstaande lijst zijn geheel willekeurig geplaatst. Het bovenste nummer is dan ook niet het beste en het onderste nummer niet het slechtste. Een rangorde meegeven aan de nummers ging echt niet lukken. Minimaal 20 van de onderstaande nummers ga je aanstaande zaterdag 2 januari horen in het programma Joosten in het Weekend.

Het Beste van 2009:

Johan In The Park
De Staat Fantastic Journey Of The Underground Man
Moss I Apologise (Dear Simon)
Snow Patrol Crack The Shutters
Coldplay Life In Technicolor II
Editors Papillon
Muse Uprising
Gossip Heavy Cross
Kings Of Leon Use Somebody
White Lies Farewell To The Fairground
Arctic Monkeys Crying Lightning
Pearl Jam The Fixer
Franz Ferdinand Ulysses
Prodigy Omen
Foo Fighters Wheels
Them Crooked Vultures New Fang
U2 Magnificent
Dizzee Rascal & Armand van Helden Bonkers
Voicst A Year And A Bit
The Gaslight Anthem Old White Lincoln
Green Day Know Your Enemy
Bell X1 The Great Defector
Go Back To The Zoo Beam Me Up
Death Cab For Cutie Meet Me On The Equinox
Jason Mraz I'm Yours
Paramore Brick By Boring Brick
The Ceasars Jerk It Out
Caro Emerald Back It Up
Mumford & Sons Little Lion Man
Valerius She Doesn't Know

 

Naast aandacht voor de beste nummers uit 2009 hebben we ook een telefonisch interview met Moreno Moll. Moreno Moll is geboren in Paramaribo (Suriname). Toen hij verhuisde naar Nederland kwam hij in contact met de muzikanten van de band Men Vision. Zij hadden reeds een lp met de titel New Vision uitgebracht bij Hansa International. Moreno sloot zich als gitarist bij de band aan en nam samen met de band de single 'Dina' op. In 1980 verliet hij Men Vision en ging piano spelen bij The Big John Russell Band. Sinds 1982 is Moreno als solo-artiest muziek maken op feesten en partijen. Na een rustige periode waarin Moreno met name liedjes schreef, bracht hij begin 2006 in eigen beheer de cd 'Play It Loud' uit. Sinds die tijd is Moreno als gitarist en zanger weer regelmatig op het podium te vinden en wordt dan begeleidt door Frederik Felix op gitaar, Tony Goedhoop op drums en Aty de Windt op bas. Onlangs is Moreno samen met deze muzikanten wederom de studio ingegaan om zes nummers op te nemen. Naar aanleiding hiervan praten we met Moreno. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Moreno Moll, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.morenomoll.com.

Foto: http://www.morenomoll.com

 

Rond 19:30 uur bellen we ook nog met Charlot. Zij is de zangeres en toetseniste van de Meppelse indiepopband I Kissed Charles. De band bracht op 11 december het debuutalbum uit met de titel  'This Is Not Romantic'. Voor de opnames van het album reisden de band naar Ierland om samen met producer Phil Hayes (bekend van onder andere Bell X1) een groot deel van de cd op te nemen. Ook werden in Studio Zeezicht in Spaarnwoude een aantal songs opgenomen met sterproducer Rutger Hoedemaekers.Stralend middelpunt van I Kissed Charles is de zeer jonge maar sexy zangeres Charlot Henzen die in de band ook de toetsen voor haar rekening neemt. Samen met gitarist Brian Esselbrugge vormt zij het muzikale brein van I Kissed Charles. De twee worden ondersteund door een zeer sterke ritmesectie bestaande uit drummer Marco Muhring en Joris Taal op bas. In hun korte bestaan werd de band al verkozen tot 3FM Serious Talent, LiveXS Local Hero en waren zij één van de meest geboekte bands bij de Popronde. Ze speelden bij Noorderslag, Zwarte Cross en podia als Vera, Melkweg en Paradiso. De groep tekende een management- en platendeal bij het vernieuwende kwaliteitslabel Goomah Music, die het debuut in december samen met Excelsior en V2 uitbrengt. Met Chrysalis Music sloot de band onlangs een publishingdeal. De liedjes die op het debuutalbum te horen zijn vertellen over de belevenissen en gedachtewereld van de zeventienjarige frontvrouw Charlot. Scherpe teksten over tienerdilemma's die op een volwassen manier opgeschreven zijn. Volgens de zangeres klinken de songs vrolijk, maar zit er zeker ook een gelaagdheid in de nummers waarbij vooral in de tekst heel wat diepzinnigheid zit. In december is ook de single 'Let's French Tonight' uitgekomen. Voor de videoclip schakelde de groep videoartist Katerina Plevkova in, die eerder clips voor Voicst en artwork voor De Staat maakte. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over de band I Kissed Charles, dan kun je kijken op de website: www.ikissedcharles.com.

Foto: © Katerina Plevkova; http://www.myspace.com/ikissedcharles

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .