Zaterdag 30-01-2010

Op zaterdag 30 januari 2010 is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Ook dit keer is er weer een band te gast in de studio en daarnaast hebben we een telefonisch interview.

In de studio is de Rotterdamse band The Tennessee Kings te gast. Dit is een zogenaamde “Americana” band, die eind 2008 is opgericht door de Amerikaanse zanger/componist Jim Hundley en de gitaarvirtuoos Andrew Manusama. In de tweede helft van 2009 werd de band gecompleteerd door de drummer Ferdi Ceelen en bassist Bram Aarsbergen. Ferdi is een professionele drummer, die als tiener al de nodige ervaring heeft opgedaan. Bram speelde in de jaren ‘60 tijdens grote concerten in het voorprogramma van beroemde Britse bands als Kinks, Hollies, Pretty Things en Marmelade. The Tennessee Kings worden in de media geroemd om hun geheel eigen stijl en schitterde composities. De band gaat in de studio een aantal nummers live spelen in de studio en we gaan met ze praten. Voor meer informatie over de band kun je kijken op de website: www.tennesseekings.com.

Foto: http://www.tennesseekings.com/

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Stefan. Hij is zanger en gitarist van de poprockband Mummy's a tree. Het uit Nijmegen afkomstige Mummys a tree begon in 1996 als een éénmansproject , maar groeide later uit tot een band, die in voorprogrammas stond van uiteenlopende namen als De Dijk, Krang, en Deus. Ze deed mee op de Characters CD (Unsigned Project) van het Nationaal Pop Instituut met o.a. Kirsten en Racoon en was finalist bij De Grote prijs van Nederland. Een muzikale omschrijving? Gitaarchansons met invloeden uit de folk, rock. Deze band bracht onlangs een nieuw album uit. De nieuwe CD van Mummy’s a tree, Cadmium, is wederom een samenwerking tussen zanger/gitarist Stefan van den Berg en producer/arrangeur Frans Haarmeijer. Er valt dus weer het nodige te ontdekken op de nieuwe schijf. Kort gezegd, Cadmium is chemie. Het is een samenspel van tijdopnames omringd door speelse elementen van allerlei oude siliciumapparatuur en buizenversterkers. De perfecte verpakking voor Stefans eigenzinnige liedjes, live begeleid door Martijn Roselaar (bas) en Fabian Kraal (drums). De Cd, eveneens zeer bijzonder verpakt, wordt 6 december uitgebracht bij Stratosphere Records. Met Stefan praten we over de nieuwe cd en tal van andere zaken. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over de Mummy's a tree, dan kun je kijken op de website: www.mummysatree.com.

Foto: Klaas van der Pijl, http://www.myspace.com/mummysatree

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .