Zaterdag 06-02-2010

Zaterdag 6 februari 2010 is wederom een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we weer een band te gast in de studio die live gaat spelen en daarnaast hebben we een telefonisch interview.

In de studio is de Almerense rockband Lucky Dices te gast. De band is is ontstaan in de zomer van 2008. Gitarist Tias moest een intake doen voor de Herman Brood Academie in Utrecht en beldehierop wat rond om een band te vormen. Zo ontstond een gelegenheidsband. In het begin werden er vooral covers gespeeld van onder andere Green Day, Papa Roach en Sum 41. De band is daarna druk gaan schrijven aan eigen nummer en na gaan denken over de sound. Dit is inmiddels een combinatie van catchy (punk)rock met opzwepende ska ritmes en wat blues invloeden geworden. Momenteel is de band druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers, zodat een eerste EP opgenomen kan gaan worden. De band gaat in de studio een aantal nummers (akoestisch) live spelen in de studio en we gaan met ze praten. Voor meer informatie over de band kun je kijken op de website: www.luckydices.hyves.nl.

Afbeelding: http://luckydices.hyves.nl

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Paul. Hij trompetist bij de Utrechtse indierock band We vs Death. Met hun muziek weet deze band zowel subtiele als woeste geluidslandschappen te scheppen. Begane paden betreden ze niet, maar toch banen ze zich een weg door het overweldigende landschap. Een weg die dynamisch, melodieus, melancholisch en meeslepend zal blijken. Na hun eersteling, een vier nummers tellende 7″, volgde de tweede release: een internationale split CD met de Belgische band Tom Sweetlove genaamd The message is… Het derde werk op zabel muziek verscheen in 2004: een split CD met het Deense Green Concorde. Hun eerste full-length album getiteld “We too are concerned | We are too concerned” verscheen in mei 2006, en is inmiddels al in meerdere landen (waaronder Japan) uitgebracht. De meest recente release van We vs. Death is de het album "A Black House, A Coloured Home". Met Paul praten we over de nieuwe cd en tal van andere zaken. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over We vs Death, dan kun je kijken op de website: www.wevsdeath.nl.

Foto: Maarten Houwer, http://www.wevsdeath.nl

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .