Zaterdag 13-02-2010

Op carnavalszaterdag 13 februari 2010 is natuurlijk ook weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. De aflevering laten we carnaval en de daarmee gepaard gaande carnavalsmuziek volledig links liggen. We hebben dit keer weer een band te gast in de studio. Deze band gaat live spelen en daarnaast hebben we een telefonisch interview.

In de studio is namelijk Moreno Moll samen met zijn band te gast. Moreno Moll is geboren in Paramaribo (Suriname). Toen hij verhuisde naar Nederland kwam hij in contact met de muzikanten van de band Men Vision. Zij hadden reeds een lp met de titel New Vision uitgebracht bij Hansa International. Moreno sloot zich als gitarist bij de band aan en nam samen met de band de single 'Dina' op. In 1980 verliet hij Men Vision en ging piano spelen bij The Big John Russell Band. Sinds 1982 is Moreno als solo-artiest muziek maken op feesten en partijen. Na een rustige periode waarin Moreno met name liedjes schreef, bracht hij begin 2006 in eigen beheer de cd 'Play It Loud' uit. Sinds die tijd is Moreno als gitarist en zanger weer regelmatig op het podium te vinden en wordt dan begeleidt door Frederik Felix op gitaar, Tony Goedhoop op drums en Aty de Windt op bas. Onlangs is Moreno samen met deze muzikanten wederom de studio ingegaan om zes nummers op te nemen. Begin dit jaar spraken we hier al over met Moreno. Nu komt hij in de studio deze muziek live ten gehore brengen. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Moreno Moll, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.morenomoll.com.

Foto: http://www.morenomoll.com

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Mike. Hij pianist bij de Rotterdamse crossover band The Mirror Conspiracy. The Mirror Conspiracy is een groep vrienden, met liefde voor spel, improvisatie en sfeer. Mike Bindraban (toetsen), Nikos Paisopoulos (fretloze bass) en Patrick Verdonk (gitaar) begonnen met voorzichtige repetities aan de Maas. Het is er altijd schemerig en rustig. Kabbelende golven, instrumentale muziek, spoken words en een onvergetelijk mooie avondzwaan. Tezamen met Esther Vroegindeweij (viool) en Martijn Groen (drums) werd het TMC geluid geboren. In 2008 werd het geluid aangevuld met de mooie stem van Daisy Cools en recentelijk met Angelo Franzen op gitaar. Live is de band fluide en speelt altijd eigen composities. TMC heeft op verschillende grote podia samengespeeld met internationale gastartiesten zoals MC Xander (UK), Baba Israel (VS), Sharrif Simmons (VS), Erik Truffaz (Frankrijk, Blue Note) en Toshinori Kondo (Jap, Tzadik). TMC bracht onlangs het debuutalbum 'MOZAIC' uit. De 50 minuten durende album is opgenomen in drie live sessie met o.m. de sopraan saxofonist Ghasem Batamuntu (USA). Jazz, fusion, psychedelisch en vrij. Schetsen met muziek, geen ingewikkelde improvisatie, maar simpele elasticiteit, meevoerend op gevoel en oneindigheid... Lounge noir? Nu-Fusion? Een zwart-wit film? Een bijzondere versmelting van diverse muziek dus. Met Mike praten we onder andere over het debuutalbum en tal van andere zaken. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over The Mirror Conspiracy, dan kun je kijken op de website: www.themirrorconspiracy.com.

Foto: http://www.themirrorconspiracy.com

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .