Zaterdag 20-02-2010

Aanstaande zaterdag 20 februari 2010 is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. We hebben dit keer weer een band te gast in de studio. Deze band gaat live spelen en daarnaast hebben we een telefonisch interview.

In de studio is de band Maximum Basie te gast. Maximum Basie is een Belgische soul/fynk-band. De songs van Maximum Basie zijn vooral een soulperformance, gestalte gegeven door Judith Okon; een tsunami met Nigeriaanse roots; een parel van een zangeres, a Queen in waiting. De groove, de koorts, de beat, de twang wordt op kookpunt gebracht door Rik Vermeir (gitaar), Gunter Deleu (bass), Bart Thys (drums) en Raf Tirry (toetsen). Mattias De Craene speelt saxofoon. De band vindt waarachtigheid héél belangrijk. Eén en ander zie je dus live gebeuren; Maximum Basie staat garant voor stomende gigs waarvan de klasse afdruipt. Zowel in eigen land als daarbuiten, op grote of kleine podia, weer of geen weer; songs zoals ‘Groovin’, ‘My James Brown’, ‘It’s allright’, ‘Julian’, ‘Boom Boom Soul’ …  bezorgen de groep reeds een sterke reputatie. De inspiratie komt van overal en ook van mensen zoals Aretha Franklin, Lisa Kekaula, Erykah Badu, Paul Weller, Marvin Gaye… De band heeft onlangs een single uitgebracht met de titel ‘My James Brown’, een broeierige single, in een productie van Huub Reynders. De band komt in de studio een aantal nummers live spelen. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Maximum Basie, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/maximumbasie.

Foto: http://www.myspace.com/maximumbasie

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de band Yen Harley. Yen Harley is een alternatieve rockband uit Utrecht rondom zanger en gitarist Lukas Batteau. Lukas Batteau begon een jaar geleden solo met een akoestische EP. Nu met drummer Berry Vink en bassiste Josine van der Splinter (Rock Nation) is de muziek uitgegroeid tot ingetogen jaren '90 rock. De muziek kan als beste worden omschreven “alternatieve rock met een flinke dosis 90’s grunge”. De band heeft in 2009 - nog onder de naam Lukas Batteau - al mooie voorprogramma’s mogen doen voor Wouter Hamel in de Doornroosje, Tracy Bonham in de P60, Paulusma in de Melkweg, Go Back To The Zoo in de Bitterzoet en voor Gomez in Tivoli de Helling. En opgetreden in onder andere de Paradiso, Ekko, Livingroom (NY), Steinbruch (DE) en Kenny’s Castaway’s (NY). Ondertussen wordt er druk aan het album gewerkt, wat op 26 maart wat via Dying Giraffe Recordings (V2/Munich) moet verschijnen. Mocht je nu al meer informatie willen hebben over Yen Harley, dan kun je kijken op de website: www.myspace.com/yenharley.

Foto: www.myspace.com/yenharley

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .