Zaterdag 27-02-2010

Aanstaande zaterdag 27 februari 2010 is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. We hebben dit keer weer een band te gast in de studio. Deze band gaat live spelen. Daarnaast hebben we ook nog een telefonisch interview.

In de studio is de band Fahrenheit Twins te gast. Fahrenheit Twins is een alternatieve rock band afkomstig uit Eindhoven. Ontstaan uit de assen van gitaarpopbandje Who is Ann?, een semi-obscure singer/songwriter carričre van zanger Sander Blom en een afgebroken conservatorium opleiding van gitarist Thomas van Doremalen, gebeurt in maart 2008 iets “bijna magisch” wanneer de vier heren voor het eerst hun instrument laten galmen door de leegstaande fabriekshal waar zij sindsdien met grote regelmaat repeteren. “Ik heb nog nooit met zo veel plezier muziek gemaakt”, zegt Blom in het programma van Wim van Maasakkers, een paar maanden na het oprichten van de band, “het is te gek hoe wij elkaars zwaktes compenseren en sterktes accentueren. Alsof het allemaal vanzelf gaat.” Gelukkig maakt het plezier van spelen de toon er niet flauwer op. Integendeel, de stevige vs. zweverige gitaarsongs met “Corbijn-achtige sound” zijn vol van hoop, wanhoop, frustratie en celebratie. Grote thema’s met grootse ondersteuning. En dat kon niet lang onopgemerkt blijven. De eerste serieuze aandacht komt verassend genoeg niet uit Nederland maar van het eerder genoemde Peruaanse KoolRockRadio, dat zo onder de indruk is van O Captain! en bijbehorende videoclip dat ze FT direct tot ‘band van de maand’ promoveert. Het gaat verder op dit moment behoorlijk hard met de Fahrenheit Twins: 25 shows in het eerste jaar, CD, airplay in Peru, 2e in Benelux finale Emergenza; live bij 3FM, KXRadio, KoolRockRadio, Omroep Brabant, Radio 1(Vara) Stadsradio, A-FM, E-FM(3voor12); Videoclip, geluidsman, roadies… kortom: alles wat je mag verwachten van hardwerkende, ambitieuze twintigers. Debuut ‘Your moment in the sun’ (EP/mini-album), met daarop 6 tracks geproduceerd door Jonas Filtenborg (Beef!, Relax, Leona) en gemasterd door Darius van Helfteren (Kyteman, De Staat, Coparck) verschijnt in november van 2009. Gedistribueerd door DMI Records is het verkrijgbaar bij o.a. bol.com, iTunes Store, Amazon-MP3, Napster, en natuurlijk de ‘betere platenzaak’.n Fahrenheit Twins zijn: Thomas v. Doremalen (gitaar);  Max Bergman (drums);  Sander Blom (vox, toetsen, gitaar); Teun Duijghuisen (bas). Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Fahrenheit Twins, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.fahrenheittwins.com.

Foto: (C) 2009 Marloes van Geel; http://www.myspace.com/fahrenheittwins

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .