Zaterdag 06-03-2010

Zaterdag 6 maart is er weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In de studio is een band te gast die tussen 19:00 en 20:00 uur een aantal nummers live gaat spelen en daarnaast hebben we ook nog een telefonische interview gepland staan.

In de studio is de band Sarah Phymm te gast. Sarah Phymm is een indie-rockband uit Katwijk/Leiden en is opgericht in de zomer van 1998. Na een eerste demo (“Live in Utopia”, 1999), bracht Sarah in 2000 als viermansformatie haar album “Incense Myrrh & Gold” uit dat lovende kritieken kreeg in o.a. LiveXS (local hero). In 2002 viel de toenmalige bezetting uit elkaar. Na een lange tijd van bandwijzigingen, besloten twee van de oorspronkelijke bandleden in 2007 m.b.v. gastmuzikanten verder te gaan, wat resulteerde in de EP “Memories of Things that Never Happened (2007). In januari 2009 zijn er twee nieuwe bandleden bij gekomen en daarmee heeft Sarah Phymm weer een volledige bezetting. In maart 2009 werd de nieuwe EP “Bright Shining Stars” uitgebracht bij het Leidse Minderbinder Music. Tot haar eigen verrassing blijkt Sarah steeds weer meer dan de som der delen te zijn. Geen individuele krachtpatserij, maar een gezamenlijke inspanning om op de plaat maar zeker ook live mensen in haar belevingswereld onder te dompelen. Daarbij neemt Sarah geen blad voor de mond. Muziek is communicatie en communicatie heeft per definitie inhoud. Muziek met een boodschap dus. Soms ondersteund met enige bombast, soms met een ingetogen muzikale omlijsting. Maar altijd met bezieling en passie en met een gezonde dosis zelfkritek. Want wie zichzelf niet kent, heeft weinig te vertellen. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar Sarah Phymm, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.sarahphymm.com.

Foto: http://www.sarahphymm.com/

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Saskia. Zij zangeres, gitarist en violist bij de Amsterdamse band Labasheeda. Deze band werd in 2004 gevormd en bestaat momenteel naast Saskia uit: Arne Wolfswinkel (gitaar), Thanos Fotiadis (bas) en Tobe Morris (drums). Labasheeda kenmerkt zich door een rauwe sound, onverwachte wendingen en instrumenten met een hoofdrol voor Saskia’s vaak overstuurde vioolpartijen. Poppy melodieën worden afgewisseld met noise-uitbarstingen. De band speelt veel in het buitenland en toerde dit jaar bijvoorbeeld door Duitsland en Engeland. In 2007 verhuisde de oorspronkelijke bassist David Jackson naar Londen en werd gitarist Arne Wolfswinkel (ex-Chimney Brothers) aan de band toegevoegd. Door de bezettingswisseling is de sound enigszins veranderd, maar de rauwheid en grilligheid zijn gebleven. Arne combineert stevige gitaarpartijen met pakkende riffs waardoor er extra dynamiek ontstaan is in de nummers. Na een periode zonder bas te hebben gespeeld, kwam deze herfst bassist Thanos Fotiadis bij de band en werd Paolo Panza vervangen door Tobe Morris. Mocht je nu al meer informatie over Labasheeda willen opzoeken, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.labasheeda.nl.

Foto: Luciënne Kleverlaan; http://www.labasheeda.nl/

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .