Zaterdag 27-03-2010

Op zaterdag 27 maart is het radioprogramma Joosten in het Weekend weer te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering is er wederom live muziek vanuit de studio van Radio A-fm te horen, want er is een band te gast die tussen 19:00 en 20:00 uur een aantal nummers live gaat spelen.

In de studio is de band 3 Speed Automatic te gast. 3 Speed Automatic is een internationaal opererende 3 mans formatie die op geheel eigen wijze invulling geeft aan het begrip rock 'n roll. Onmiskenbaar be´nvloed door bekende en minder bekende rockformaties uit de jaren 70 weet 3SA veteranen en nieuwkomers aan zich te binden en mee te slepen op the new waves of rock 'n roll. De live performances van 3SA zijn legendarisch en staan garant voor bloed, zweet en tranen van geluk. 3SA is een rockformatie die gaat voor de rauwe en soms kwetsbare ziel van de muziek en weet deze feilloos bloot te leggen door intrigerende, bluesy gitaarsolo's, overweldigend samenspel en verassende wendingen in composities. 3Speed Automatic is als een 3 koppige draak die riffs, rolls en rythms uitspuugt over zijn publiek, dat op zijn beurt geen andere keuze heeft dan zich hoofddeinend over te geven aan deze rockmachine uit roCKerdam! 3SA heeft een vaste basis fans weten te verwerven in Nederland en Duitsland. In Nederland trakteert 3SA zijn fans minstens 2 keer per jaar op een eigen underground festival genaamd Villa Rocka. Dit festival illustreert waar 3SA voor staat, rock n roll for your soul, gebracht door bevriende bands uit binnen- en buitenland, in en om hun thuisbasis in Rotterdam: een 19de eeuwse villa aan de voet van de van Brienenoordbrug. De Duitse achterban wordt meermaals per jaar bezocht in de vorm van minitours met als uitvalsbases Erfurt en Berlijn. Deze nauwe band is bezegeld met een plaat uitgebracht op het Berlijnse label Nasoni en een regelmatig verschijnen op het rockfestival Stoned From the Underground in Erfurt. Anno 2009 is 3SA bezig met voorbereidingen op het produceren van alweer hun derde full length album. Dit album belooft de inspanningen van de afgelopen 5 jaar meer dan waar te maken en nog veel meer in het vooruitzicht te plaatsen. De pre-productions zijn overweldigend ontvangen. Het zijn verrassend gecomponeerde, soulvolle rocksongs waarin the Faces, Black Sabbath, Cream en Led Zeppelin elkaar lijken te ontmoeten in de 21ste eeuw. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar 3 Speed Automatic, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.3sa.nl.

Foto: http://www.3sa.nl/

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .