Zaterdag 10-04-2010

Op zaterdag 10 april is wederom een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering is in de studio weer een band te gast die een aantal nummers live gaat spelen. Daarnaast hebben we ook een telefonisch interview.

In de studio is het akoestische duo Walking Home te gast. Het duo is afkomstig uit Kaatsheuvel en is geďnspireerd door Bruce Springsteen. Roel van den Assem op gitaar en zang en Joep Gielink op toetsen en zang zijn bij elkaar sinds de zomer van 2008. Wat begon als een avondje muziek van The Boss spelen, is uitgegroeid tot een tweemansformatie met voornamelijk eigen muziek. Het duo wordt niet alleen geďnspireerd door Bruce Springsteen. Ook Simon & Garfunkel, Johnny Cash, The Beatles en Neil Young beďnvloeden Roel en Joep in het schrijven van hun nummers. Omdat de muzieksmaken overeen komen, schrijft het duo allebei in dezelfde stijl. Tijdens schrijfsessies, wanneer Roel en Joep samen nummers schrijven, komen beide stijlen bij elkaar tot een schitterend geheel. Podiumervaring heeft Walking Home het afgelopen anderhalf jaar goed ontwikkeld. Met verschillende optredens in jongerencentra en door het meedoen aan verschillende bandwedstrijden, komt de muziek steeds beter tot zijn recht en wordt de presentatie van het duo op het podium almaar beter. De naam Walking Home komt voort uit een Bruce Springsteen nummer. Daarnaast schuilt er nog een diepere gedachte in de naam; het duo voert het publiek mee naar iets bekends, een plaats waar ze zich thuis voelen. Een soort reis door een gezamenlijk huis filosofisch gezegd. Maar daarnaast gaat het ook over Roel en Joep zelf, hoe zij de weg naar huis vinden in de muziek en in het leven. Het duo zal in de studio een aantal nummers live gaan spelen en daarnaast gaan we uiteraard ook met ze praten. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Walking Home, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.walkinghome.nl.

Foto: http://www.walkinghome.nl

 

Rond 18:30 uur gaan we bellen met Thomas. Thomas is gitarist en toetsenist bij de band The Bullfight. The Bullfihgt maakt elektrische folk-rock met een duister randje, 'pop noir', zoals ze dat zelf noemen. Harde aanslagen op het Hammond orgel, viool en 'gevonden geluiden' ontdoet de muziek van een standaard een gitaarrockband geluid. De teksten hebben betrekking op de Bermuda-driehoek van liefde, geweld en dood. Alarmerende op de plaat, naar de keelgrijpend op het podium. Ambiance is belangrijk, maar dit dient alleen het uiteindelijke doel van alle muziek, namelijk: een melodie die de ziel raakt. Met een koevoet indien nodig. In het najaar van 2006 bracht The Bullfight hun debuutalbum uit op LVR records. De critici waren overweldigend. In 2007 speelden zij verschillende live-shows door het hele land in grote poppodia, zoals: Vera, de Effenaar, Ekko en Waterfront. In 2007 brachten zij ook een vinylsingle uit samen met LPG op Excelsior Recordings. De critici waren opnieuw enthousiast. In 2008/2009 schreef Thomas van der Vliet samen met regisseur / animator Ferry van Schijndel een scenario voor een korte film genaamd "Lucid". The Bullfight droeg bij aan de film met een nummer genaamd "Revoco". In de film speelden veel geprezen acteurs als Dragan Bakema en Peggy-Jane de Schepper. De film kreeg goed recensies. De film ging in premičre op het Filmfestival Rotterdam (IFFR) in 2009 en ging naar verschillende filmfestivals over de hele wereld, waaronder Berlijn. In 2008 besloot The Bullfight om hun langverwachte follow-up album te maken. Ze namen een hoop nieuw materiaal op en uiteindelijk besloten ze tien nummers op hun nieuwe plaat "Stranger than the night" te gaan plaatsen. In december 2009 werd het album gemasterd door Darius van Helfteren en in april 2010 wordt "Stranger than the night" uitgebracht door Tocado Records in de Benelux, Duitsland, Denemarken, Griekenland en online over de hele wereld. Voor meer informatie over The Bullfight kun je kijken op de website: www.thebullfight.nl.

Foto: http://www.thebullfight.nl; cover ‘Stranger Than The Night’

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .