Zaterdag 17-04-2010

Op zaterdag 17 april is een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering is in de studio weer een band te gast die een aantal nummers live gaat spelen. Daarnaast hebben we ook een telefonisch interview.

In de studio is de Bredase pop/rock-band Communication Breakdown te gast. De band is onstaan uit twee bands waaruit de broers Vic en Oscar van den Bosch besluiten samen te werken. Uiteindelijk verschijnt in 2002 het debuut 'Ed-Delicious', een mengeling van bluesy rock en pop waar CB krampachtig zoekt naar een eigen geluid.CB speelt ondermeer in W2, 013 en er wordt een tour ondernomen in Duitsland. Na een bezettingswisseling besluit liedjesschrijver Vic de muzikale koers te wijzigen. Resultaat is de release 'High On Coffee'  waar de songs meer gestructureerd klinken in vergelijking met de voorganger. Ook tekstueel toont het geheel meer diepgang. In deze periode haalt de band prompt de halve finale van het Emergenza project. CB speelt vaker akoestische sessies, temeer omdat de nummers een melodisch karakter krijgen. Ook wordt Communication Breakdown gevraagd om het campagnelied van de Socialistische Partij te verzorgen. De kreet ..Kleur de Straten Rood.. wordt het thema van de verkiezingen. In 2009 wordt begonnen met de opnamesessies van het album 'Waiting For June'. Deze verlopen uiterst moeizaam maar uiteindelijk verschijnt dan toch het album als tijdelijke gratis online release. Communication Breakdown klinkt sprankelender als voorheen en het album is een geslaagde mix van uitstekende composities met muzikale hoogstandjes. Op 'Waiting For June' is de leerschool van de leden duidelijk aanwezig. De liedjesstructuren en meerstemminge zangpartijen doen denken aan het betere werk van Crowded House. Ook qua diversiteit zit Communication Breakdown met deze band op een lijn. De muzikale invulling refereert aan de intelligente gitaarpop als Manic Street Preachers en Radiohead. Communication Breakdwon gaat in de studio een aantal nummers akoestisch spelen en daarnaast uiteraard vertellen over het nieuwe album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Communication Breakdown, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/cbreakdown.

Foto: http://www.myspace.com/cbreakdown

 

Rond 18:30 uur gaan we bellen met Jasper. Jasper is zanger van de Eindhovense New wave/post punk band neWax. Noem het Riotwave of Discopunk, als de inhoud maar slaat op dansen en zweten op de dansvloer. neWax is zeker niet zomaar vast te pinnen, alleen al omdat ze nooit stilstaan. Het is duidelijk dat de bandleden zijn geboren in "the Eighties". De hyperactieve dansbare tunes doen het goed op de dansvloer en brachten al vele zalen in heel Nederland aan de kook. Zoek je catchy songs, hoekige ritme's en vlammende disco bollen? neWax heeft het allemaal en meer. De Prijzenkast: Finalist De Grote Prijs 2009, Deelnemer Popronde 2008, B-Stage Act 2007, Winnaar HU Popprijs 2006, Local Hero LiveXS 2005 en Winnaar Kaf En Koren 2005. Gig Highlights: 2009: Support The Rifles (2x), 2008: Supports 1990s, The Wombats (2x) en Friska Viljor, 2007: Support The Rifles (2x) en 2005: Paradiso (LiveXS Local Hero). Onlangs is er een nieuwe single uitgekomen van neWax met de titel: Pow!pow!pow! We praten zaterdag met Jasper onder andere over deze single. Voor meer informatie over neWax kun je kijken op de website: www.newax.nl.

Foto: http://www.myspace.com/newax

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .