Zaterdag 08-05-2010

Op zaterdag 8 mei is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering is in de studio weer live muziek te horen en daarnaast hebben we ook een telefonisch interview.

In de studio is singer/songwriter Josh van den Berg te gast. Josh is afkomstig van Texel. Hij noemt zichzelf geen singer/songwriter, geen pop, maar ergens daar tussen in. Josh speelt voornamelijk eigen werk en treed hier in 2010 veel mee op. Na op vele Festivals op Texel opgetreden te hebben gaat hij komend voorjaar het land in om huiskamerconcerten te geven, wat optredens in zalen en podia's te doen, meespelen in een theater-productie, en wat radio-gigs! Ook is hij uitgenodigd door Sanne Hans (Miss Montreal) om samen een dag mee de oefenruimte in te duiken. In Februari 2010 werd een live cd/dvd opgenomen, deze zal uiteindelijk te koop zijn via de website van Josh. Josh gaat gaat in de studio een aantal nummers spelen en daarnaast uiteraard vertellen over onder andere de live cd/dvd. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Josh, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.joshmusic.nl.

Foto: http://www.joshmusic.nl/; Marco Kampstra ©

 

Rond 18:30 uur gaan we bellen met Arthur Adam. Arthur Adam is afkomstig uit Amsterdam en wordt gezien als de meest veelzijdige singer-songwriter van Nederland. Hij schrijft in alle genres - behalve urban, techno en klassiek - melodieuze, intrigerende, geïnspireerde liedjes en liederen. Tussen 2002 en 2006 brengt hij deze liedjes uit onder de naam Arthur, met enig succes: winst bij verscheidene singer-songwriterconcoursen, prachtige vermeldingen in o.a. OOR, Parool, Fret en LiveXS, een finaleplaats in de Grote Prijs van Nederland en bovendien airplay en een aantal live-sessies op radio 1, 2, 3, 5 en KinkFM. Dan wordt het serieus. Arthurs muziek en talent blijft zich in rap tempo ontwikkelen en begin 2006 is hij de eerste singer-songwriter ter wereld die uit elkaar gaat, wegens een teveel aan inspiratie. Voor zijn luidruchtige gitaarpop richt hij The New op, de andere muziek gaat nu verder onder de vlag van Arthur Adam. Het is dan tijd voor zijn eerste solo-cd 'Shhh…'. De songs op 'Shhh…' zijn intiem, breekbaar én blijven spannend. De cd staat vol met intelligente en gevoelige luisterliedjes (en is helaas uitverkocht). In september 2007 neemt Arthur Adam op uitnodiging van het project 'In A Cabin With' een prachtplaat op in Zweden. Hij schrijft een deel van de muziek ter plekke en neemt, net als op zijn debuut, alle muziekinstrumenten voor zijn rekening. De plaat wordt 'Album van de Week' bij VPRO's 3voor12 en brengt hem de titel 'Artiest van de Week' op MySpace. De nummers zijn intens, licht experimenteel en melodisch zeer sterk. Na vele optredens op de landelijke grote en kleine poppodia heeft Arthur Adam al een behoorlijke schare aan fans om zich heen vergaard. De optredens zijn gevarieerd, intens, vreemd en onvergetelijk. En vanaf de zomer van 2009 nog heviger, nu de heren van The New zich (weer) bij Arthur Adam hebben gevoegd. Arthur Adam is één van de centrale leden van het Amsterdam Songwriters Guild (net als Leine en Lucky Fonz III) en was het vaste voorprogramma van Edison-genomineerde Marike Jager tijdens haar clubtour van 2009. Tevens verzorgde hij dit jaar voorprogramma's voor Patrick Watson, Agua d'Annique en Live-frontman Ed Kowalczyk. In maart 2009 won hij de landelijke songschrijverswedstrijd Dutch Delight. Bovendien was Arthur Adam tot voor kort actief als gitarist bij Marike Jager, als bassist/ gitarist/toetsenist bij de band van Joep Pelt en gitarist/pianist/achterzanger bij Mist en The White Broncos. Nu gaat alle aandacht naar zijn eigen project uit. In april 2010 is het nieuwe album 'Awake' verschenen. Dit nieuwe Arthur Adam album is geproduceerd door Guido Aalbers (o.a. Bertolf, Miss Montreal) en wordt uitgebracht door Jammm (o.a. Kyteman, C-mon & Kypski). Een doorbraak kan niet uitblijven. We praten zaterdag met Arthur onder andere over dit nieuwe album. Voor meer informatie over Arthur Adam kun je kijken op de website: www.myspace.com/arthuradammusic.

Foto: http://www.myspace.com/arthuradammusic;  A v.d. Merwe ©

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .