Zaterdag 15-05-2010

Zaterdag 15 mei is wederom een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering hebben we twee telefonische interviews.

Rond 18:30 uur gaan we bellen met Floris. Floris is een singer/songwriter die opereert onder de naam 'Het Gloren'. Floris Schrama heeft op vele podia in Nederland gespeeld. Vaak in verschillende samenstellingen en soms ook als eenzame troubadour.. Nu is er Het Gloren, een project waarin hij zich volledig  focust op de Nederlandse taal. Kleine schetsachtige liedjes gaan hand in hand met grote muzikale gebaren. Onverwacht en origineel. Een terugkerend thema is de tijd en vooral het paseren van de tijd, omdat Floris ieder dag een dagje ouder wordt (zoals wij allemaal eigenlijk). Hij lijkt dit feit af te zwakken met teksten zoals: 'Morgen is morgen is gewoon een andere dag' of 'Dingen gebeuren zoals ze gebeuren'. En hij heeft nog gelijk ook. Dingen gebeuren zoals ze gebeuren. 'Glorie 123' is opgenomen in de New Ground Studio in Utrecht. Het album bevat onder andere een ballad, een requiem en de schets van een zomerse dag. Liefde, mensen, dat is waar het allemaal om draait. Voor wat dan ook. En een heldere blauwe hemel. Als Het Gloren heeft Floris onlangs het eerder genoemde album uitgebracht met de titel 'Glorie 123'. Met Floris praten we onder andere over dit album. Voor meer informatie over Het Gloren kun je kijken op de website: http://www.hetgloren.nl.

Foto: http://www.myspace.com/hetgloren

 

Rond 19:30 uur gaan we bellen met Marcel. Marcel is gitarist en zanger van de band Jesus Jansen. Deze band heeft onlangs een album uitgebracht met de titel 'Na Na Na'. "Als ‘Na Na Na’, de openingszin uit de ongelofelijk aanstekelijke titeltrack 'Night In Amsterdam' na drie dagen nog steeds door je hoofd spookt, dan kun je spreken van een band die rake klappen uitdeelt...“ Een van de hedendaags meest onderschatte songwriters is terug van weggeweest, en hoe! Marcel Jansen brengt met zijn nieuwe Belgisch-Nederlandse formatie, Jesus Jansen, songs van hun allernieuwste plaat Na Na Na ten gehore. In september rolden de eerste exemplaren van de pers. Na Na Na bestaat uit elf ongeconditioneerde en beladen popsongs die zich stuk voor stuk en rechtstreeks een weg naar het hart banen. Onheilspellende, experimentele gitaarsounds in combinatie met Jansen’s stem doen in de verte denken aan kwaliteitspop gaande van Jeff Buckley tot David Bowie. Een sfeer die live perfect aangevoeld en neergezet wordt door Tom Veugen op gitaar, David Broeders op drums, Sophie van Schaik op bas en natuurlijk Marcel op gitaar en zang. Overigens wist hij het in een vorige incarnatie te schoppen tot een plaats op Pinkpop en de finale van de Grote Prijs van Nederland. Het album kwam tot stand onder leiding van producer Wouter Budé. Onwillekeurig roept dit album een sfeer van nostalgie op. Dit is deels te danken aan het gebruik van antieke en analoge opnameapparatuur die zo kenmerkend zijn voor de sound van Budé. “Jesus Jansen brengt de opgewektheid van de lente in het aanstekelijke titelnummer van de nieuwe cd, de koude winterrillingen bij het talent dat de vier muzikanten etaleerden, de zomerse warmte in hun broeierige sound en de tristesse van de herfst bij het einde toen het alweer afgelopen was. De aanwezigen kregen méér dan alleen maar een mooie zomerdag: ze kregen Jesus Jansen erbij!”, aldus muziekliefhebber pur sang Jan Duyf over de cd-presentatie. We praten zaterdag met Marcel onder andere over dit nieuwe album. Voor meer informatie over Jesus Jansen kun je kijken op de website: www.jesusjansen.eu.

Foto: http://www.jesusjansen.eu;  Brendan van den Beuken ©

 

Als laatste hebben we ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .