Zaterdag 26-06-2010

Op zaterdag 26 juni is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we weer een band te gast in de studio. Deze band zal een aantal nummers live spelen in de studio daarnaast. Daarnaast hebben we ook nog een telefonisch interview.

In de studio is de band The Visions Of Johanna te gast. The Visions Of Johanna is een uit Bergen op Zoom afkomstige experimentele pop/rock-band. 'Aint it just like the night to play tricks when you’re tryin’ to be so quiet?’ De eerste regels van de song Visions Of Johanna van Bob Dylan. Vele denken dat de Brabantse groep van singer-songwriter Hanneke van Andel naar dat nummer genoemd is. Dat is niet helemaal waar. De naam mag vooral ook letterlijk genomen worden. Natuurlijk begrijpt de al op jonge leeftijd met componeren begonnen Hanneke dat ze niet iedere keer opnieuw het wiel uit kan vinden, toch is ze eigenwijs genoeg om graag vernieuwend te willen zijn en zichzelf nooit te willen herhalen. Daarin past ook haar uitdrukkelijke wens zich niet op één stijl te hoeven richten. Haar huidige muziek bevat elementen uit zowel de jazz, blues, reggae, folk als pop. De twintiger kan er niet goed tegen als ze haar brede muzikale interesse verwarren met het ontbreken van een eigen identiteit. Hanneke laat zich gewoon niet graag in een hokje stoppen, houdt het daar maar op. De muziek van Hanneke is, al dan niet vormgegeven met haar bijzonder creatieve band, krachtiger en vol verrassende tempowisselingen, of zijn haar ballades zo intiem, dat de luisteraar met een prettig/onbehaaglijk gevoel achtergelaten wordt. De band The Vision of Johanna bestaat uit de volgende personen: Hanneke van Andel: zang / piano / songwriter, Arjan van Diepeningen: Basgitaar, Virgil van Gurchom: Gitaar en Gijs Proost: Drums. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar The Visions Of Johanna, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/thevisionofjohanna.

Foto: http://www.myspace.com/thevisionofjohanna

 

Rond 18:30 uur gaan we bellen met Marianne. Marianne is singer/songwriter en pianiste rondom wie de band Mary Had A Little Band is gevormd. Als kind zette Marianne haar gedachten al om in liedjes voor familie en vrienden, maar pas rond haar twintigste konden ook anderen hun oor te luister leggen. Na vele solo optredens werd het tijd voor wat gezelligheid; ze ontmoette drummer Otto de Jong, gitarist Tobias Kerkhoven en bassist Laurens Knoop, wat in eind 2007 uitmondde in de geboorte van Mary Had a Little Band. Voor Mary Had a Little Band begon het jaar gelijk goed. In 2008 mocht de band voorprogramma’s verzorgen van Silence is Sexy en Blaudzun, bovendien werd de tweede prijs in de pop/rock categorie van de Oogst van Overijssel binnengesleept. De beloning tijdens de bandcompetitie was dubbel toen bleek dat Otto was uitgeroepen tot beste drummer. In september dat jaar won Mary Had a Little Band de weekfinale in Volgspot Open Podium, een wedstrijd van de NCRV, waarbij het liedje "Cerulean Sky" geloofd werd. Begin 2009 opent de band voor Krista Detor(USA)en later dat het jaar bereikt de band een van haar hoogtepunten door een plek in de finale van De Grote Prijs van Nederland 2009 (categorie singer/songwriter) te bemachtigen. Een optreden in Paradiso en een lading promotie en lovende reacties waren het gevolg. Helaas eindigde het avontuur daar, maar begon er echter een nieuwe: In maart 2010 is de eerste EP "Six Short Stories" verschenen, opgenomen, gemixed en gemastered in Mailman door Martijn Groeneveld (A Balladeer, Solo, Face Tomorrow, Silence is Sexy).Mary Had a Little Band kenmerkt zich door grote contrasten met karakteristieke luisterliedjes en avontuurlijke alternatieve pop. Met een pure eigen sound, dromerige zanglijnen en verhalende teksten weet Marianne altijd mensen te raken. De band vult haar perfect aan en samen geven zij aan elk liedje een eigen identiteit. Met Marianne gaan we praten over deze EP en nog veel meer zaken. Mocht je nu al meer info over Mary Had A Little Band willen lezen, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.maryhadalittleband.com.

Foto: http://www.maryhadalittleband.com

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .