Zaterdag 25-09-2010

Op zaterdag 25 september is een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering is in de studio weer een band te gast die een aantal nummers live gaat spelen en daarnaast hebben we een telefonisch interview met een band.

In de studio is de Bredase pop/rock-band Communication Breakdown te gast. De band is ontstaan uit twee bands waaruit de broers Vic en Oscar van den Bosch besluiten samen te werken. Uiteindelijk verschijnt in 2002 het debuut 'Ed-Delicious', een mengeling van bluesy rock en pop waar CB krampachtig zoekt naar een eigen geluid. CB speelt ondermeer in W2, 013 en er wordt een tour ondernomen in Duitsland. Na een bezettingswisseling besluit liedjesschrijver Vic de muzikale koers te wijzigen. Resultaat is de release 'High On Coffee'  waar de songs meer gestructureerd klinken in vergelijking met de voorganger. Ook tekstueel toont het geheel meer diepgang. In deze periode haalt de band prompt de halve finale van het Emergenza project. CB speelt vaker akoestische sessies, temeer omdat de nummers een melodisch karakter krijgen. Ook wordt Communication Breakdown gevraagd om het campagnelied van de Socialistische Partij te verzorgen. De kreet ..Kleur de Straten Rood.. wordt het thema van de verkiezingen. In 2009 wordt begonnen met de opnamesessies van het album 'Waiting For June'. Deze verlopen uiterst moeizaam maar uiteindelijk verschijnt dan toch het album als tijdelijke gratis online release. Communication Breakdown klinkt sprankelender als voorheen en het album is een geslaagde mix van uitstekende composities met muzikale hoogstandjes. Op 'Waiting For June' is de leerschool van de leden duidelijk aanwezig. De liedjesstructuren en meerstemmige zangpartijen doen denken aan het betere werk van Crowded House. Ook qua diversiteit zit Communication Breakdown met deze band op een lijn. De muzikale invulling refereert aan de intelligente gitaarpop als Manic Street Preachers en Radiohead. Communication Breakdwon gaat in de studio een aantal nummers akoestisch spelen en daarnaast uiteraard vertellen over het nieuwe album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Communication Breakdown, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/cbreakdown.

Foto: http://www.myspace.com/cbreakdown

 

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Linda. Zij is drumster en zangeres bij de Haagse/Amsterdamse indie/noise band Bombay Show Pig. Hun mix van rauwe gitaren en drums met soulvolle zang zorgt voor een nieuw geluid binnen de Nederlandse Indie scene. Zo worden ze ook wel vergeleken met bands als 'Yeah Yeah Yeah's' en 'Death From Above 1979'. Na het uitbrengen van hun eerste EP in 2009 werden ze al snel opgepikt en speelden o.a. in het voorprogramma van 'Times New Viking' en 'The Black Box Revelation'. Hun onlangs verschenen tweede EP 'Baby, It's A Face' is geproduceerd door Tjeerd Bomhof ('Voicst') en ook is er een speciale mix van Eli Janney ('Girls Against Boys') van het nummer 'Curve Ball' op te horen. Bombay Show Pig is van september t/m november overal door het land te horen tijdens de 'Baby, It's A Face' release tour. Naar aanleiding van het uitkomen van deze nieuwe EP praten we met Linda. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Bombay Show Pig, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/bombayshowpig.
 

Foto: http://www.myspace.com/bombayshowpig; By I am Kat

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .