Zaterdag 09-10-2010

Na afwezigheid van het programma Joosten in het Weekend op zaterdag 2 oktober zijn we aanstaande zaterdag 9 oktober weer te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering is in de  hebben we een telefonisch interview met een band.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met de Tilburgse rock/metalband My Favorite Scar. Hoe je de muziek van My Favorite Scar verder moet omschrijven? Nou denk aan het monumentale van Metallica, het meeslepende van Tool, de in-your-face bruutheid van Rammstein, de melancholie van Alice In Chains. Maar weet dat dit slechts referentiepunten zijn, want My Favorite Scar is van geen band een kopie, laat zich door geen genre vangen. Dark rock noemen ze het zelf, en dat dekt de lading nog het beste. Hun MySpace-pagina trok in korte tijd ruim 100.000 bezoekers. Begin dit jaar startten ze hun eigen Scar Channel; een wekelijkse online video-update om de groeiende fans op de hoogte te houden. Hard nodig, want als we de band moeten geloven valt er de komende tijd heel wat te updaten. “We hebben er zin in, we schuwen niets. Door de jaren heen heeft dit bestaan ons bloed, zweet, tranen én relaties gekost. Anderen waren allang afgehaakt, maar wij geven nooit op”, aldus de band. In de korte tijd dat ze als My Favorite Scar bij elkaar zijn, treedt de band al veel op. Naast de eigen shows speelden ze in voorprogramma’s van Disturbed, Megadeth, We Are The Fallen en in het Gelredome met KISS. Onlangs stonden ze ook op de Zwarte Cross, en deden ze in de zomer festivals aan als Huntenpop, Lowlands en Breda Barst. In het najaar toert de band in de clubs. Het debuutalbum van My Favorite Scar kwam in augustus uit. Een goede reden om eens te gaan praten met deze band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar My Favorite Scar, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myfavoritescar.com.
 

Foto: http://www.myspace.com/bombayshowpig; By I am Kat

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .