Zaterdag 23-10-2010

Op zaterdag 23 oktober is wederom een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering hebben we weer een telefonisch interview.

Rond 18:30 uur nemen we contact op met Willem. Willem is een lid van de Nijmeegse punkband Antillectual. Antillectual is in september 2000 ontstaan. De band heeft diverse demo's uitgebracht en kreeg vervolgens van Angry Youth Records de kans om het debuutalbum 'Silencing Civilization' uit te brengen. Dit album kreeg veel goede kritieken en gaf de band de kans om in 2006 flink te touren. De muziek van Antillectual wordt vaak omschreven als agressieve, maar melodieuze punkrock met kritische en originele teksten. De muziek is ruw en divers. De teksten van de band verhalen over politieke en persoonlijke ontwikkelingen. De invloeden van de band variŽren van punk tot metal en van hardcore tot emo. Antillectual speelt energieke liveshows, die veel mensen inspireren. Afgelopen 5 jaar speelde de band meer dan 300 shows, waaronder twee keer een drieweekse tour door de VS en vier keer een tweeweekse tour door Europa. De groep tourde ook nog door Groot-BrittanniŽ, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, ItaliŽ, SloveniŽ, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, BelgiŽ, Polen, TsjechiŽ en Luxemburg. In 2008 brecht de band het succesvolle album 'Testimoy' uit. Het album werd ook in Japan, MaleisiŽ en de VS uitgebracht. In november 2010 volgt het nieuwe album van de band met de titel Start from Scratch'. Een goede reden om eens te gaan praten met deze band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Antillectual, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.antillectual.com.
 

Foto: http://www.antillectual.com

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .