Zaterdag 11-12-2010

Het radioprogramma Joosten in het Weekend is op zaterdag 11 december wederom te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we een interview met een band.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met Erny. Hij is zanger en gitarist bij de Utrechtse indiepopband Belly Says. Belly Says is de nieuwe band rondom Erny Green. Na de intensieve tour die Erny Green in 2008 en 2009 deed als zanger van de Joy Division tribute band 'Closer To Curtis' en de release van het overzichtsalbum "Heartland Revisited" in 2008, besloot de Utrechtse singer-songwriter de elektrische gitaar weer ter hand te nemen en een nieuwe band te formeren. Samen met oudgedienden Walter Wilhelm (bas) en Chris van der Meer (drums), die tussen 2000 en 2005 samen met Erny Green de Utrechtse Americana band "Polgate" vormden, werd gezocht naar een nieuwe vorm om de nieuwe songs te benaderen. Hiertoe werd Thijs Heij benaderd als toetsenist die op excentrieke wijze de nummers naar een hoger plan tilde. Na een jaar repeteren, arrangeren en demo's opnemen is er nu dus een nieuw, titelloos, album. Voor het album werd Henk Koorn (Hallo Venray) benaderd als producer vanwege zijn pure werkwijze en zijn 'ouderwets vette analoge sound', een sound die perfect bleek te passen bij Belly Says. Het album is grotendeels 'live' in de studio opgenomen. Een album met dezelfde prangende urgentie en melancholie die we reeds kennen uit het eerdere werk van Erny Green, met dat verschil dat Erny nu de elektrische gitaar hanteert en het gemiddelde tempo van de songs flink is opgeschroefd. Daarnaast zijn de songs puntiger van karakter. Met thema's als de dood, verloren liefdes en pijn is het resultaat een klassiek Indie album in de lijn van vroege Wilco en Arcade Fire platen terwijl Bob Dylan nooit ver weg is. Wij gaan met Erny praten over dit album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Belly Says, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.bellysays.com.
 

Foto: Lynn van Strien
 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .