Zaterdag 18-12-2010

Op zaterdag 18 december is de laatste aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend van dit jaar te beluisteren. Het jaar luiden we dan ook goed uit met een live optreden van een band in de studio van Radio A-fm.

De Rotterdamse elektronische minimalistische band My Corduroy Life is namelijk te gast in de studio. Hoewel My Corduroy Life als een drie-koppige band minimalistisch is opgezet, kunnen ze worden gezien als de complete soundtrack van je sombere leven. Bitterzoete jongen / meisje harmonieŽn worden gefluisterd op de top van een intieme soundscape en dat wordt afgewisseld door subtiele ingewikkelde elektronica, echo's van gitaar en af en toe een klokkenspel. De band leent geluidstechnisch uit de nalatenschap van bands als Stars, Lali Puna en The Postal Service, zij creŽren oprechte muziek die op je meest delicate jeugdherinneringen lijkt. De band is ontstaan bij de Rotterdam Pop Academy in 2010. Jacques (programmering), Duende (zang / gitaar) en Nina (zang) vormen samen My Corduroy Life en is ontstaan om de leegte van serieuze DIY indie muziek te vullen. Met hun debuut-EP, uitgebracht in de herfst van 2010, is My Corduroy Life bestookt de band je niet met boze metal-riffs kicks. Ze zorgen ervoor dat je je thuis voelt. De band zal tussen 19:00 uur en 20:00 uur een aantal nummers live spelen en daarnaast gaan we praten over onder andere de EP. Voor meer informatie over My Corduroy Life kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/mycorduroylife.
 

Foto: Romany Schillemans; www.myspace.com/mycorduroylife
 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .