Zaterdag 15-01-2011

Op zaterdag 15 januari is de tweede aflevering van Joosten in het Weekend in 2011 te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we een uitgebreid interview met een band.

We gaan praten met de Nijmeegse indiepopband Yesterdays Men."Eerste optreden Yesterday's Men overdonderend!" Zo beschreef 3voor12/arnhem-nijmegen de eerste keer dat Yesterday's Men het podium beklom in februari van het nog jonge jaar 2009. Sindsdien schreef de band naast de 'battle of the bands' ook 'kaf en koren 2009' op haar naam, en staat zodoende nauwelijks 6 maanden na de eerste repetitie op de Affaire en het Uitfestival. De band stond in december in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Yesterday's Men houdt van groots en meeslepend: de band laat zich niet door muziek, maar door de romantische literatuur en schilderkunst inspireren: een tijdperk waarin gevoelens de rede verdrongen; een tijdperk van passie en bevlogenheid; optredens zijn een impulsief emotioneel bombardement. De band heeft zijn rotsvaste geloof in creativiteit en originaliteit dan ook niet verloren in het huidige tijdperk van plat entertainment. De mannen van gisteren kiezen er bewust voor om blind te zijn voor alles wat het postmodernisme in de wereld gebracht heeft en leven daarom liever in het verleden. Yesterday’s Men lanceerde maandag 11 januari 2011 hun zelfgeproduceerde debuutalbum “The Awesome Grandeur of the Cosmic Cycle”. Dit door Ryan Morey (Arcade Fire, Patrick Watson) gemasterde album is gratis te downloaden op www.yesterdaysmen.nl. Het album geldt als een bekroning van een succesvol jaar waarin de band in korte tijd naam wist te maken met optredens op poppodia als Tivoli, Doornroosje, De Effenaar en de Melkweg. De band werd door Moss meegenomen op tournee als voorprogramma en wist bij de finale van de Grote Prijs van Nederland bij zowel publiek als jury brons te bemachtigen. De muziek van Yesterday’s Men is geïnspireerd door de filosofie, schilderkunst en literatuur uit de lang vervlogen dagen van de romantiek. De 11 werken op het album zijn door de band geheel opgenomen in een oude schuur vol vooroorlogse werktuigen welke duidelijk hun weerklank vinden op het album. Yesterday’s Men zocht voor de perfecte afwerking internationale samenwerking; de in Montreal gevestigde Ryan Morey (bekend van o.a Arcade Fire & Patrick Watson) werd bereid gevonden het album te masteren. Uiteraard gaan we praten over dit album en alles wat er verder in de planning staat. Voor meer informatie over Yesterdays Men kun je voor meer informatie kijken op de website: www.yesterdaysmen.nl..
 

Foto: www.myspace.com/yesterdaysmen
 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .