Zaterdag 05-02-2011

Het radioprogramma Joosten in het Weekend is op zaterdag 5 februari wederom te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we twee telefonische interviews.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk contact opnemen met Bart. Bart de Win is een singer/songwriter afkomstig uit het Brabantse Nuenen. Bart de Win is een muzikale omnivoor. Een man die zijn weg weet te vinden in folk, jazz en wereldmuziek, met een voorliefde voor het americana-genre. In Brabant is hij vooral bekend als Vaste Man in de band van Gerard van Maasakkers. Zijn debuut-cd 'The simple life' (Rough Trade september 2009) kreeg overal lovende recensies. Bart’s tweede album ‘Little World’ (Munich Records januari 2011), werd geheel opgenomen in Austin, Texas, met Walt Wilkins (producer van de eerste twee albums van Sam Baker) en een line up van muzikanten die in Austin werkzaam zijn, waaronder Scrappy Jud Newcomb en Kim Deschamps. De pers over Bart’s vorige album ‘The simple life’: De Volkskrant: "Prettig uit de pas. Soepele songs. De teksten zijn vaak sterk.", BN/De Stem: "Een meesterlijk toetsenist, een prima zanger, een gouden schrijverspen.", Dagblad van het Noorden: "Een ijzersterk album. Stijlvol en tot in alle finesses af.", Heaven: "Een uiterst spannende en sfeervolle topplaat.", Leo Blokhuis: "Integer en mooi. Een fijne plaat.", Platomania: "Uiterst smaakvol buitencategorisch maar rootsgerelateerd materiaal van wereldklasse." en Revolver: "Vakmanschap. Een welkome aanwinst in het wereldje van Nederlandse singer-songwriters." Kortom veelbelovend voor het nieuwe album 'Little World'. Zaterdag praten we dan ook met Bart over dit nieuwe album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Bart de Win, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.bartdewin.nl.

Foto: http://www.bartdewin.nl; © Eddy Westveer
 

Rond 19:30 uur nemen we contact op met Yorick. Hij is zanger bij de Haarlemse popband The Hype. The Hype is een jonge, door de muziek uit de jaren 60 beïnvloede popgroep, die liedjes schrijft in de geest van John en Paul. Met hun energieke liveshows won het vijftal de afgelopen jaren niet alleen verschillende prijzen als de Rob Acda Award en de InHolland Popprijs, ook bombardeerde 3FM ze tot Serious Talent waardoor ze in de lente van 2011 met de Serious Talent Tour door het land trekken. Voor hun videoclip bij het nummer 'What Do You Say?' trokken de jongens naar Liverpool. Om precies te zijn: de 'Cavern Club'. In deze club begon het succesverhaal van The Beatles. The Hype ging op zoek, vond en speelde live in de Cavern Club. Deze spraakmakende videoclip is ook bij De Wereld Draait Door niet onopgemerkt gebleven en Matthijs van Nieuwkerk noemde ze ''één van de ontdekkingen van het seizoen''. Na jaren van liedjes schrijven, opnemen, schrappen en selecteren staat de groep op het punt hun langverwachte debuutalbum uit te brengen. Hun single 'Do You Know' is met grote regelmaat op 3FM te horen en ook Frits Spits spreekt zijn enthousiasme regelmatig uit op Radio 2: "Dit klinkt lekker en veelbelovend!" Kortom een band om de komende tijd in de gaten te gaan houden en daar gaan we deze zaterdag mee starten. We gaan met Yorick in ieder geval praten over het aankomende album. Mocht je nu meer informatie willen weten over The Hype, dan kun kijken op de website: www.thehypemusic.nl.

Foto: http://www.thehypemusic.nl

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .