Zaterdag 19-03-2011

Ook op zaterdag 19 maart is het radioprogramma weer te beluisteren op Radio A-fm. In deze aflevering hebben we wederom live muziek in de studio in Hank.

Tussen 19:00 en 20:00 uur is namelijk singer/songwriter Dennis Wels te gast in de studio. Dennis Wels is een singer/songwriter uit Brabant zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix tussen Americana, Country, Blues en folk. In 1995 richt hij samen met gitarist Rudy Bressers de Boxtelse band King Talula op. Aanvankelijk beginnen ze als grungeband maar later richten ze zich op donkere Americana met 16 Horsepower als grootste inspiratiebron. De band behaalt een paar bescheiden succesjes en bestaat een kleine tien jaar als de handdoek in de ring wordt gegooid. Een paar jaar na de split komen Wels en Bressers weer bij elkaar en maken samen de akoestische plaat ‘ Serenity’  die in eigen beheer wordt uitgebracht. Deze plaat krijgt een uitstekende recensie in muziekblad Oor die Wels voorzichtig vergelijken met een hese Bruce Springsteen. Ook Bressers krijgt waardering voor zijn prachtige productie en gitaarspel. Tijdens de promotie van ‘Serenity’  spelen Wels en Bressers veel live shows. Zo touren ze mee met de popronde, staan ze op verschillende festivals en doen ze een gooi naar de grote prijs van Nederland. Ook zijn ze regelmatig als voorprogramma te vinden bij shows van, Daniël Lohues, Gert Vlok Nel, Simone White, Woven Hand, Baby Dee, Danny Vera, Guy Forsyth en ex-Tea Party frontman Jeff Martin.  In deze periode voegt ook  gitarist Merlijn van Minderhout zich vast bij de groep. In 2010 verschijnt er via DMI Records opvolger  ‘Morning is Cruel’ een plaat die in het verlengde ligt van ‘serenity’ maar duidelijk een positieve groei laat zien. Wels liet zich inspireren door Ryan Adams, Grayson Capps en grote held Justin Currie, terwijl Bressers laat horen een begenadigd solo gitarist te zijn. Ook krijgt de plaat meer lagen door Van Minderhout’s spannende en donkere gitaar partijen. Morning is cruel wordt net als voorganger ‘ Serenity’ positief ontvangen door File Under, 3 voor 12 en wederom muziekblad Oor. De band heeft zich intussen weten te ontwikkelen tot krachtige live act door hun vele optredens en vloeiende samenspel. In 2010 gaat de band weer op volle sterkte vooruit en zijn ze weer volop door het hele land te bewonderen. In augustus haalt Wels (met behulp van Marco Holtappel en Jan van Bodegraven) Jeff Martin voor drie shows naar Nederland en verzorgt wederom het voorprogramma. Datzelfde truukje herhaalt hij later dat jaar met Justin Currie. Onlangs is de nieuwe EP 'Southside of Heaven' uitgekomen. Uiteraard gaat Dennis in de studio muziek van deze EP spelen en daarnaast gaan we hier natuurlijk ook over praten. Mocht je meer informatie willen zien over Dennis Wels, dan kun je kijken op de website: www.denniswels.com.

Foto: http://www.myspace.com/denniswelssolo © Nicepicture.nl

 

Als laatste ook nog de vaste onderwerpen zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .