Zaterdag 16-04-2011

Aanstaande zaterdag 16 april is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we in ieder geval een telefonisch interview.

Rond 18:30 uur gaan we namelijk praten met Bas. Bas is zanger en gitarist bij de Utrechtse indierock-band Mr. Love and the Stallions. Mr. Love and the Stallions werd in 2001 opgericht door vier jongens uit Utrecht met een passie voor krachtige en experimentele muziek. De band onderscheidde zich vanaf het begin door een unieke sound, waarmee al snel succes werd geoogst in de vorm van de HVU Pop Prijs en de Winston Pop Prijs. In 2003 werd de band bij de Grote Prijs van Nederland uitgeroepen tot ‘meest vernieuwende band’ en nu, zeven jaar later, maken ze dat nog elke dag waar. Het debuutalbum ‘Paris’ werd in twee dagen opgenomen en viel, ondanks de lo-fi sound, direct in de smaak bij recensenten. De single ‘Love in Paris’ kreeg landelijke airplay, en de Stallions werden zelfs uitgenodigd om enkele live sets te spelen op 3FM. Het tweede album, ‘Cruel Art of Gossip’ volgde in 2007 en werd geproduceerd door Remko Schouten, die eerder al met ‘Pavement’, ‘Caesar’ en ‘Bettie Serveert’ werkte. De ontwikkeling die Mr. Love in de jaren daarvoor had doorgemaakt uitte zich in een volwassen sound, waarbij gelukkig wel werd vastgehouden aan de kenmerkende branie en experimenteerdrift. De plaat genereerde alom lovende recensies en de single ‘Fill Me Up’ werd vrijwel meteen een hit. De bijbehorende clip werd 100.000 keer bekeken op Hyves en het nummer behaalde de 1e plek in de Kink Top 40. 3FM bombardeerde Mr. Love and the Stallions tot ‘Serious Talent’ en de bandleden waren een graag gehoorde gast in verschillende radioprogramma’s. Ook was het nummer ‘Fill Me Up’ 2 jaar lang te horen achter de Lipton Tea reclame op tv. In 2008 versterkte de band haar gelederen met bassist Max Faulkner en sindsdien wordt er als kwintet keihard gewerkt aan de opvolger van Cruel Art of Gossip. De mannen hebben inmiddels afscheid genomen van hun management en gaan het vanaf nu helemaal anders doen. De tracks, video’s en het artwork worden door de muzikanten zelf geproduceerd en blijven dus dicht bij de essentie van een band die klaar is de belofte te ontstijgen. ‘Make Love’ is de eerste van drie singles die vooraf zullen gaan aan de albumrelease van april 2011. De video voor dit nummer ziet er niet alleen heel goed uit, het laat de mannen van Mr. Love and the Stallions zien zoals ze zijn. Gewoon een groep gepassioneerde gasten bij wie alles om de muziek draait en die zichzelf vooral niet te serieus nemen. Hun muziek nemen ze echter verdomd serieus en dat is, samen met een hechte vriendschap wat deze band al jaren overeind houdt. Met elkaar produceerden ze een album dat weergeeft waar ze voor staan; indrukwekkende optredens, muzikaal vakmanschap en a lust for life! Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Mr. Love and the Stallions, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.mrloveandthestallions.com.

Foto: http://www.mrloveandthestallions.com/page/pics

 

Daarnaast hebben we de vaste items zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .