Zaterdag 14-05-2011

Op zaterdag 14 mei 2011 is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we weer twee telefonisch interviews.

Rond 18:30 uur mag Kevin zijn steenkolen Engels weer te voorschijn halen, want aan de telefoon hebben we dan Alexandros Miaris. Alexandros is zanger van de Britse indieband Electric Litany. De band heeft twee jaar lang gewerkt aan hun debuutalbum ' How to be a Child & Win the War'.  Het album is in 2010 uitgebracht door het Griekse label Inner Ear Records. In Griekenland is Electric Litany dan ook behoorlijk populair en werd op verschillende Griekse muzieksites het album uitgeroepen tot beste Engelstalig album van 2010 in Griekenland. De band is zojuist terug van een tour door Griekenland en heeft in november een tour door Nederland in de planning staan. Een goede reden dus om eens kennis te maken met deze band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Electric Litany, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.electriclitany.com.

Foto: http://www.myspace.com/electriclitany

Rond 19:30 uur gaan we namelijk wederom contact opnemen met Guido. Hij is gitarist//zanger/toetsenist bij het Amsterdamse dance/electropop-duo Melomanics. Na het verschijnen van debuut album “The Grey Light” in 2007, maakte MeloManics snel naam en faam in het nederlandse club- en festivalcircuit als exclatante live act. Electronische beats, gelardeerd met eighties synths, scherpe gitaarriffs en live drums. Opvolger “Remixed” uit 2008, waarop verschillende acts de tracks van the Grey Light onder handen namen, vormde voor Melomanics aanleiding ook de live show naar een ander level te trekken, waarbij de remixes live onderdeel van de set werden, een immer wervelende indruk achterlatend in welhaast alle grote clubs en festivals, waaronder Lowlands. Vanaf 2009 , begonnen Jeroen Joosten, Guido Schuurman en Hans Groen, die begin dat jaar drummer Ben Olgers verving, de voorbereidingen voor het tweede album. In de tussentijd werd de promo EP “Spices” uitgebracht, het titelnummer vergezeld van een videoclip door de belgische grafisch artiest Stan van Steendam. Tegen het einde van 2009 begonnen de opnames voor het album. Tegelijkertijd voegde MeloManics zich bij de Greatest Rock and Rave Circus tour, naast onder meer Joost van Bellen, Aux Raus en Boemklatsch! Ook leverde MeloManics een track af ter promotie van Absolut Vodka’s Rock Edition. Begin 2010 besloot mede-oprichter Jeroen Joosten MeloManics te verlaten. Met het nieuwe album al in de mixfase, besloten de overige twee leden spoedig de draad op te pakken, met Joosten nog wel achter de mixtafel. Vanaf juni 2010 deed ook MeloManics live weer van zich spreken, herboren als duo en als nooit tevoren overrompelend. Het album, MeloManisM is vorige week zondag 8 mei gepresenteerd. MeloManisM is een meer pop georienteerd album, rijkelijk bediend van moderne disco en de kenmerkende MeloManics rock ‘n tronics. We praten met Guido nog bij over het album/ Mocht je nu al meer informatie willen hebben over de Melomanics, dan kun je kijken op de website: www.melomanics.nl.

Foto: http://www.melomanics.nl

 

Daarnaast hebben we de vaste items zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .