Zaterdag 21-05-2011

Op zaterdag 21 mei 2011 is weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Dit keer hebben we weer twee telefonisch interviews.

Rond 18:30 uur mag Kevin wederom zijn steenkolen Engels te voorschijn halen, want aan de telefoon hebben we de Franse rockband Hall21 aan de telefoon. Hall21 is ontstaan uit de ontmoeting van Bruno Denizane en Cyril Perrin, twee gitaar spelende zangers met een zelfde gevoeligheid, maar ook een passie voor rock !! Bruno komt uit de post-punk scene, de cold en de new wave, terwijl Cyril zich meer met de negentiger jaren rock bezig hield. Ook hun gezamenlijke invloeden (zoals Joy Division, Radiohead, The Strokes en Interpol) maken dit duo krachtig en na ervaring opgedaan te hebben in groepen als Lovely Dumb Machine et Ex-Voto hebben ze besloten een opwindende ritmesectie toe te voegen aan Hall21. De drummer Vincent Aufray was dan ook snel gevonden die met zijn toms en grote drumkit syncopisch slagwerk loslaat op de baslijnen van Yannick Denizane (opgegroeid met het geluid van The Chameleons en The Cure). Dit viertal muzikanten staat garant voor een stukje donkere maar koortsachtige rock met teksten over onstuimige liefdes en dromen van een beter leven. De creativiteit van Hall21 geeft hun het recht hun publiek een zeer persoonlijk repertoire voor te schotelen met een stage pessence waar de energie van af spat. Een goede reden dus om eens kennis te maken met deze band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Hall21, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.myspace.com/hall21official.

Foto: http://www.myspace.com/hall21official

Rond 19:30 uur gaan we praten met Dennis. Dennis is zanger en gitarist bij de Tilburgse rock/grungeband Chapter7. Deze aanstekelijke rockband is bezig met een verrassende opmars! In 2009 opgericht met als doel hedendaagse rock te brengen met de intentie en lading van de jaren 90. De sound en inspiratie wordt gevonden in bands als Stone Sour, Alice in Chains, Soundgarden, Black Stone Cherry, Three Days Grace en Puddle of Mudd. Deze 4 koppige formatie met zijn wortels in Tilburg komt voort uit de opgeheven bands Mur-Dog en Ebola. De bandleden hebben allen ruim 10 jaar ervaring in het geven van een performance on stage! Als een strakke en energieke eenheid, met een in het oog springende zanger, wordt de missie volbracht alle podia één voor één plat te spelen.Begin 2011 is het nummer Crash inclusief videoclip uitgebracht. Crash is het eerste nummer van hun full-length album dat naar verwachting eind 2011 zal uitkomen. Eind 2009 heeft Chapter7 zijn eerste en gelijknamige promo cd uitgebracht. De recensies waren lovend en bevestigen dat Chapter7 klaar is voor het grote publiek! We spraken op 12 maart al met Dennis over het aanstaande album. De band is inmiddels verder gevorderd met dit album en wil de vorderingen graag met ons delen. We praten zaterdag dan ook over het verder tot stand komen van het album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Chapter7, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.chapter7band.com.

Foto: http://www.chapter7band.com

 

Daarnaast hebben we de vaste items zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .