Zaterdag 18-06-2011

Op zaterdag 18 juni is natuurlijk weer een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Vorige week kondigden we al aan dat het interview met Chapter7 niet vorige week maar deze week zou plaatsvinden. We nemen dus wederom contact op met de band Chapter7 om te horen hoe het verder gaat met de voorbereidingen van het eerste album. We hebben de band reeds twee keer eerder gesproken, namelijk op 12 maart en 21 mei en toen hoorden we dat het één en ander soepel en goed verliep. Hoe staat het er nu voor? Verder hebben we ook nog live muziek in de studio!

Rond 18:30 uur gaan we dus weer praten met Dennis. Dennis is zanger en gitarist bij de Tilburgse rock/grungeband Chapter7. Deze aanstekelijke rockband is bezig met een verrassende opmars! In 2009 opgericht met als doel hedendaagse rock te brengen met de intentie en lading van de jaren 90. De sound en inspiratie wordt gevonden in bands als Stone Sour, Alice in Chains, Soundgarden, Black Stone Cherry, Three Days Grace en Puddle of Mudd. Deze 4 koppige formatie met zijn wortels in Tilburg komt voort uit de opgeheven bands Mur-Dog en Ebola. De bandleden hebben allen ruim 10 jaar ervaring in het geven van een performance on stage! Als een strakke en energieke eenheid, met een in het oog springende zanger, wordt de missie volbracht alle podia één voor één plat te spelen.Begin 2011 is het nummer Crash inclusief videoclip uitgebracht. Crash is het eerste nummer van hun full-length album dat naar verwachting eind 2011 zal uitkomen. Eind 2009 heeft Chapter7 zijn eerste en gelijknamige promo cd uitgebracht. De recensies waren lovend en bevestigen dat Chapter7 klaar is voor het grote publiek! We spraken op 12 maart en 21 mei al met Dennis over het aanstaande album. De band is inmiddels verder gevorderd met dit album en wil de vorderingen graag met ons delen. We praten zaterdag dan ook over het verder tot stand komen van het album. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Chapter7, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: www.chapter7band.com.

Foto: http://www.chapter7band.com

 

Tussen 19:00 en 20:00 uur is Theo Sieben te gast in de studio van Radio A-fm. Theo Sieben is een Amsterdamse singer/songwriter. Theo is geboren in Asten, een regio met een goede folk en roots traditie. Op jonge leeftijd werd hij geraakt door Amerikaanse muziek, maar hij besloot klassiek gitaar te gaan studeren aan het conservatorium. Na een periode in België te hebben gewoond, verhuisde Theo naar Amsterdam. Daar werkt hij als sessie muzikant en componist. In zijn composities mixt hij Americana met electronische en klassieke muziek. Hij componeert voor films, documentaires, theater en moderne dans. Zo is hij bijvoorbeeld te horen op soundtracks van Van Warmerdam’s Ober en te Heerdt’s film Kicks. Als sessie gitarist heeft hij gespeeld met onder meer de Raggende Manne, Corrie van Binsbergen en Gerard van Maasakkers, en getoerd met toonaangevende toneelgezelschappen zoals Orkater en het Nationale Toneel. Op dit moment is hij bandlid bij Paulusma. Als singer-songwriter maakt hij intuïtief gecomponeerde songs, met een sterke “hook”. Dat resulteert in korte “modern-roots” songs met invloeden van de Appalachen tot de psychedelische folk(rock). De songs zijn erg persoonlijk en geschetste beelden vertellen het verhaal. Zijn gitaarspel is virtuoos en vooral ook functioneel. Hij speelde al op het Folkwoods Festival, Winterparade, Documenta, Flachland Festival en deed voorprogramma’s van o.a G-Love en Hackensaw Boys. Zijn nieuwe CD heet Until Grass, een Amerikaanse uitdrukking die “tot betere tijden” betekent. Het is een erg persoonlijke cd geworden, waarop hij bijna alle instrumenten zelf speelt. Until Grass is grotendeels opgenomen in zijn eigen studio, zelf gemixt, en met eigen artwork voor de hoes. Live wordt Theo begeleid door de jonge folk fiddler Judith Kolen. Voor een grotere setting heeft hij een band met Rob Kloet op drums en Jaco Bouwmeester op bas, harmonium, banjo of gitaar. Theo gaat zaterdag 18 juni een aantal nummers live spelen en we gaan met hem praten over onder andere zijn album 'Until Grass'. Mocht je nu meer informatie over Theo Sieben willen hebben, dan kun je kijken op de website: www.theosieben.com.

Foto: http://www.myspace.com/theosieben

 

Daarnaast hebben we de vaste items zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .