Zaterdag 03-09-2011

Op zaterdag 3 september is de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Joosten in het Weekend te beluisteren op Radio A-fm. Na de enigszins rustige programma van vorige week hebben we deze keer in ieder geval een telefonisch interview.

Rond 18:30 uur nemen we namelijk contact op met Elvin. Hij is zanger en gitarist bij de Eindhovense alternatieve indierock band Hunting the Robot. De band is eind 2009 ontstaan; naar eigen zeggen in verband met brandende verlangen om de Nederlandse muziekindustrie te vernieuwen. Ondanks hun korte bestaan heeft de band al diverse prijzen gewonnen, zoals Popsport 2008-2009 en High School Music Competition 2010. De band speelde daarnaast al in het voorprogramma bij Infadels, Customs en Go Back To The Zoo. De band is nog jong en bestaat uit vier jongens met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Ondanks dat schuwt de band het niet om te experimenteren met hun muziek en zo is een mix ontstaan van dansbare indierock. Unieke songstructuren en poŽtisch getinte teksten zijn het handelsmerk van de band. Grote voorbeelden van de band zijn Radiohead, Foals en Bloc Party. In september brengt de band hun debuut EP uit met de titel 'Our Ocean Is Illuminated'. Zaterdag praten we over de EP en wat er verder nog meer staat te gebeuren voor de band. Mocht je nu al nieuwsgierig geworden zijn naar Hunting The Robot, dan kun je voor meer informatie kijken op de website: huntingtherobot.blogspot.com.

Foto: http://huntingtherobot.blogspot.com/

 

Daarnaast hebben we de vaste items zoals muzieknieuws van afgelopen week en aandacht voor nieuwe demo's/albums en bovenal natuurlijk heel veel muziek. 

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .