Zaterdag 15-10-2011

Op zaterdag 15 oktober kun je op Radio A-fm weer luisteren naar een nieuwe aflevering van het radioprogramma Joosten in het Weekend. Dit keer hebben we weer live muziek in de studio en een interview.

Rond 18:30 uur gaan we contact opnemen met Jeroen. Hij is zanger en gitarist van de uit Leeuwarden afkomstige newwave-band Pioneers of Love. Pioneers of Love werd opgericht in 2008 in Leeuwarden en werd hevig geïnspireerd door de jaren '80. De band laveert tussen een meeslepende dwarsheid en hitgevoelige songs wat resulteert in hun eigen 21st Century Wave. Synthesizers, riffs en een hartslag. Het viertal bewijst dat de beste wave niet langer van Britse bodem hoeft te komen.De band gaf haar eerste optreden in Groningen op het popfestival Eurosonic. In de begindagen won de band verschillende popprijzen, zoals het Rode Oortjes Festival in het recordjaar 2008 met 164 deelnemende bands. In 2009 speelde de band in het voorprogramma van onder andere The Cinematics, White Rose Movement, The Rasmus en Infadels. In het najaar van 2009 speelt het viertal als support-act voor Moke door Nederland. Ook in 2010 speelde de band veel met hun Amsterdamse vrienden. In september 2010 speelt de band in een uitverkocht Paradiso en in De Oosterpoort met de Amerikaanse rockband Lifehouse, ook treden de jonge Friezen een aantal malen op met Cold War Kids en Panic! At The Disco. Pioneers of Love begint eind 2010 aan hun debuutalbum. De band liet al doorschemeren dat er in het voorjaar van 2011 een eerste single verwacht kan worden. Op 18 februari 2011 maakt de band bekend te zullen tekenen bij 8ball Music. Op 8 april 2011 brengt Pioneers of Love de eerste single Walhalla uit en wordt daarmee door Radio 3FM nog voor de release uitgeroepen tot Serious Talent. In de zomer van 2011 maakte Pioneers of Love in Zwitserland opnamen voor de videoclip bij de tweede single Fear of Heights. De band vertrok samen met filmmaker Lex Vesseur naar de Rätzligletsjer. De band overnachtte in de legendarische Wildstrubelhütte op de top van de Weisshorn. Met Jeoren praten we zaterdag onder andere over het opkomend succes van de band en het debuutalbum. Voor meer informatie over Pioneers of Love kun je kijken op de website: www.pioneersoflove.com.

Foto: http://www.pioneersoflove.com

In de studio is zaterdag de Tilburgse band Awash te gast. Awash is eigenzinnig en vastberaden. De muziek van deze vijf heren uit Tilburg/Breda omvat een grote variatie aan prachtig afgeronde nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. Soms onbewolkt, dan weer melancholisch, maar steeds gebracht met volle overgave en een energie die aanstekelijk werkt op ieder die hen aanschouwt. Uniek in zijn soort, deze semi-akoestische pop-rock, door oa de krachtige stem van de zanger en de fretloze basgitaar van de bassist (ex-Jane Doe). Tijdens live-optredens bij 'Nachtegiel' en 'Ekdom in de nacht' van 3FM werd Awash vergeleken met o.a. R.E.M., Editors en Racoon, maar de sterke eigen sound blijft bewaard. Awash is ontstaan in 2009 waarna al spoedig de EP 'Seven Years' werd uitgebracht. Geslaagde optredens in Nederland en Duitsland volgden en net zo energiek als in hun optredens werd er verder gewerkt aan nieuwe nummers. Met de nieuwe EP 'Inner Drive' (2011) op zak, is Awash niet meer te stoppen. "...de heilspellende drive van deze tweede ep suggereert dat er nog veel moois gebeuren gaat. Dat kan haast niet uitblijven, want daar is Awash, met dit repertoire en deze sound, gewoon te goed voor." Zaterdag laat Awash in de studio van Radio A-fm horen wat ze in huis hebben. Ze gaan namelijk een viertal nummers live spelen in de studio en uiteraard gaan we ook met de band praten over onder ander de nieuwe EP. Voor meer informatie over Awash kun je kijken op de website: www.awash.me.

Foto: http://www.awash.me

Mocht je nog wat te melden hebben dan kun je bellen naar 0162 - 406 406 of een e-mail sturen naar: .